Itaalia juurtega traktoriga võiks teha ka vigursõitu

Kadri Suurmägi
, toimetaja
Copy

Üks selleaastase Maamessi messinaelu oli BCS Volcan K105 Dualsteer traktor, millel on võrreldamatu manööverdamisvõime tänu lühikesele teljevahele.

AS-i A.K.K juhatuse liige Kait Kuus kõneles, et traktori Eesti turule jõudmisega on seotud omalaadne lugu. Nimelt võttis temaga ühendust ühe firma esindaja, kellega koostööd tehtud varemgi. “Ühel päeval ta helistas ja ütles: “Kuule, Kait, kõik traktorid on sellised, et sa pead tööd tehes pöörama oma pea tahapoole. Õhtuks on mul kõik mehed kangekaelsed ja väsinud. Ma leidsin sellise kihvti traktori. Hakka seda maale tooma ja ma ostan sult selle kohe ära!”,” meenutas Kuus jutuajamist.

Kuigi ettevõte tegeleb peamiselt suuremate traktoritega, otsustatigi pärast uurimistööd kliendi soovile vastu tulla. Kõnealune traktor oligi messil väljas ja selle juhiistme ümberseadistamine võimaldab tõesti vaid paari sekundiga sõiduplatvormi 180 kraadi ümber pöörata, mistõttu on see kasutajale väga mugav.

Et esialgu oli traktor mõeldud Itaalia viinamarjaistandustes toimetamiseks, on selle manööverdamisvõime väga hea. Dualsteer on rahvusvaheliselt patenteeritud lahendus, mis on ainulaadne oma masinaklassis. “Pöörderaadius on 70 kraadi,” selgitas Kuus. “Sellega võiks vigursõitu igal juhul teha,” lisas ta.

Mis on messinael?

  • Maamess toob igal aastal oma messinaela tiitliga esile just neid eksponaate, mis on uudsed või paistavad muul moel teiste messieksponaatide seast välja.
  • Sel aastal anti välja 14 messinaela tiitlit ja need eksponaadid on messikülastaja jaoks kartulimärgiga tähistatud.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles