Omavalitsuste spordipäev toimus Lümandas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saaremaa valdade spordiliit korraldab juba kakskümmend aastat omavalitsustele nii suve- kui ka talimänge. 2012. aasta talimängude kavas on kaheksa spordiala ning lisaks omavalitsuste töötajatele ja volikogude liikmetele mõeldud spordipäev. Sel aastal kohtuti 17. märtsil Lümandas.

Juba kell kümme alustasid võrkpallurid miniturniiriga. Osalesid Leisi ja Kärla valla, Kuressaare linna ja Saare maavalitsuse võistkond, võitsid Kuressaare võrkpallurid.


Mängude kell 12 toimunud avamisel soovid sportlikku õnne ja tegutsemislusti korraldajate poolt Lümanda vallavanem Jaanika Vakker ja Madis Kallas maavalitsusest. Peakohtunik Urve Vakker tutvustas päevakava ja läkski suureks sagimiseks. Kavas olid teatevõistlused, individuaalalad ja mälumäng. Et üldarvestust ei peetud, kulgesid võistlused sportlikult pingeliselt ja meeldivas konkurentsis.


Teatevõistlused nõudsid väikest osavust ja terake õnnegi. Kolme ala kokkuvõttes olid parimad Kaarma, Kihelkonna, Lümanda vald, Saare maavalitsus, Mustjala vald.



Seejärel algasid mõõduvõtud üksikaladel. Esimesena loetleti kahe minuti jooksul meie olümpiamängude medalivõitjaid. Kolm edukamat paari olid Anu Vares ja Mati Mäetalu, Kaupo Sirel ja Jüri Kluge ning Aare Martinson ja Laila Harjus.


Raskuste hoidmises näitasid parimat vormi Taavi Kurisoo ja Raili Nõgu. Neile läks energia taastamiseks eripreemiana pudel kadakasiirupit A-Orbu OÜ-lt. Parimad jalgpalliga žongleerijad olid Urve Vakker ja Mati Mäetalu ning parimad korvpalli vabavisetes Krista Riik ja Avo Levisto. Parimaks nooleloopijaks osutus Jaan Kaju ja pallipüüdjaks Meelis Juhandi. Kergklotsidega täpsusvisked võitis Eve Kiil.



Enim osalejaid oli nooleviskes, koguni 62. Mälumängus olid esikolmikus Kaarma, Saare maavalitsuse ja Kihelkonna kilvarid.


Kokku osales 80 sportlast 11 omavalitsusest (Kärla, Leisi, Mustjala, Lümanda, Kihelkonna, Kaarma, Salme, Pöide, Valjala vald, Kuressaare linnavalitsus ja Saare maavalitsus). Lisaks kolmkümmend kohtunikku, köögitoimkonnas toimetajad jt.


Kõigile asjaosalistele suur tänu päeva kordaminekule kaasa aitamast. Peakorraldajad olid Lümanda vald ja Saaremaa valdade spordiliit ning maavalitsusest oli nõu ja jõuga abiks Madis Kallas.

Urve Vakker,

Lümanda valla spordijuht

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles