Sri Lanka rünnakutes võis hukkuda 18 terroristi pereliiget (1)

Copy
Uurija paigas, kus politsei ja äärmuslaste vahelise tulevahetuse käigus hukkus üle kümne inimese. Hoone hävines kolmes plahvatuses.
Uurija paigas, kus politsei ja äärmuslaste vahelise tulevahetuse käigus hukkus üle kümne inimese. Hoone hävines kolmes plahvatuses. Foto: DINUKA LIYANAWATTE / REUTERS / SCANPIX

Ülestõusmispühadel Sri Lankal toimunud terroriaktide ühe arvatava korraldaja õde kardab, et rünnakutes võis hukkuda tema 18 kadunuks jäänud pereliiget.

21. aprillil Sri Lankal korraldatud enesetapurünnakute laines on hukkunuid üle 250 ja vigastatud vähemalt 500 inimest.

Üks rünnakute arvatav peakorraldaja Mohamed Zahran Hashim ilmus enne lihavõttepühadel toimunud enesetapurünnakut äärmusrühmitusega ISIS seotud uudistekanali videos.

Ründaja õde Mohamed Hashim Mathaniya lausus CNN-ile, et tuvastas oma venna politseijaoskonnas fotodelt, mis olid tehtud pommirünnakust säilinud mehe jäänustest.

«Pärast rünnakuid jäi kadunuks viis meest. Nad olid minu kolm venda, minu isa ja minu õe abikaasa,» lausus Mathaniya.

Reedel tapeti politseireidi käigus puhkenud tulevahetuses Sainthamaruthu linnas kuue arvatava terroristiga ka kümme tsiviilisikut, neist kuus lapsed.

Laupäeval avaldati sündmuskohalt võikad kaadrid, kus võis leida vaid söestunud surnukehasid ja kolmes plahvatuses hävinud elamu katust.

Üks reidi käigus tapetud äärmuslasi oli kohaliku äärmusliikumise National Tawheed Jamath` prominentne liige Mohamed Niyas, kes on Mathaniya õemees.

«Mulle ei jõudnud see kohale enne, kui nägin meeste ja naiste surnukehasid. Kui nad ütlesid, et seal oli kuus last, mõtlesin, et nad võivad minu sugulased olla,» sõnas Mathaniya.

«Majas oli viis naist. Minu kolme venna abikaasad, minu noorem õde ja minu ema. Kokku oli majas seitse last,» lisas Mathaniya.

Naise sõnul viibivad haiglas tema venna Zahran Hashimi abikasa ja tütar. Ka politsei kinnitas reedel, et eluohtlike vigastustega on ravile toimetatud üks naine ja laps.

Sri Lanka sõjaväe sõnul põgenes üks haavatud kahtlusalune reedel mootorrattaga ning jooksus võib olla veel üks terrorist.

Võimud leidsid reedel mõne kilomeetri kauguselt reidi paigast asuvast garaažist suurel hulgal lõhkeainet, ISIS-e vorme ja lippe.

Rünnakute eest on võtnud vastutuse ISIS, kuid sidemeid ründajate ja terrorirühmituse vahel ei ole kinnitatud. Võimud süüdistavad rünnakus kohalikku rühmitust National Tawheed Jamath, mis ei ole rünnakuid omaks võtnud.

Eile teatas riigi politsei kõneisik, et viimase 24 tunni jooksul on vahistatud 48 inimest. Jaht ülestõusmispühade rünnakutega seotud isikutele jätkub.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles