Nii sünnib Eesti parim mängumaja: lapsed joonistavad, Lasita Maja ehitab

Copy
Foto: Lasita Maja AS

Kõik lapsed vanuses 3 – 12 on oodatud osalema joonistusvõistlusel “Minu unistuste mängumaja”, mille võitja idee teostub juba sellel suvel päris oma mängumajana.

Huvitava võistluse algatajaks on üks Eesti suurimaid puitmajatootjaid Lasita Maja.

Idee joonistusvõistluse korraldamiseks tuli, sest kõik meist on lapsena unistanud oma  mängumajast, millel on köisredel, salasissepääs, laekakesed tähtsate asjade hoidmiseks, aken, kust avaneb vaade kogu aiale ja piisavalt ruumi, et sõpradega plaani pidada, kuidas punanahkadele säru teha…

Lasita Maja kindel soov on aidata unistustel teoks saada ning teha just selliseid mängumajasid, mis on laste välja mõeldud ja seega neile ka meeldivad. Joonistusvõistlus “Minu unistuste mängumaja” toob loodetavasti palju huvitavaid ideid ja lennukaid mõtteid, millest parimad jõuavad ka tootmisesse.

Lasita Majas oodatakse juba väikese elevusega joonistusvõistluse algust, sest kindlasti tahetakse võidutöö juba sellel suvel valmis ehitada ning võitjale “võtmed” üle anda. Pole vahet, kas võitja elab Vormsil, Valgas või Jõhvis, uus mängumaja toimetatakse igal juhul kohale ja pannakse püsti.

Kuidas saab väike arhitekt  osaleda?

Võistlusele oodatakse joonistusi 3- kuni 12-aastastelt lastelt, sest selles vanuses  tuntakse ilmselt kõige rohkem rõõmu päris oma mängumajast.

Töid võetakse vastu kuni 15. maini. Võistluse  reeglid on kõigile kättesaadavad Lasita Maja veebilehel pood.lasita.com/joonistusvõistlus.

Loomulikult ei oodata lastelt viimistletud majavaateid ja –jooniseid, vaid ikka  oma käega tehtud joonistusi. Tehnilise teostuse võtavad enda peale pikaajalise kogemusega Lasita Maja insenerid ja tehnoloogid.

Kõik ideed on teretulnud, mingeid piiranguid laste fantaasiale ei seata. Küll aga loodetakse vanemate oskuslikule suunamisele, sest tööde hindamisel arvestatakse loovuse kõrval ka nende teostatavust. Siiski ei tohiks panustada vanemate käelisele abile.

Loomulikult vajavad lapsed abi joonistuste saatmisel. Selles osas loodavad korraldajad nii lastevanematele kui ka lasteaia ja algklasside õpetajatele.

Miks mitte kasutada mängumaja teemat ühe joonistustunni sisustamiseks ja nii saavad kõik lapsed joonistusvõistlusel osaleda.

Joonistusvõistluse “Minu unistuste mängumaja” võitja kuulutatakse välja juba 31. mail. Nõnda jääb inseneridele ja ehitajatele piisavalt aega mängumaja valmis teha ning võitja jõuab seal juba sellel suvel mängida. Oma mängumaja otse majatehasest – see kõlab uhkelt!

(Kokkuvõte võistlusest)

Joonistusvõistlus 3–12aastastele lastele “Minu unistuste mängumaja”

- Auhind: võitja ideede järgi teostatud mängumaja kuni 1000 euro väärtuses.

- Töid saab esitada kuni 15. maini 2019.

- Palume joonistused salvestada jpg formaati ja saata e-mailiga aadressile mangumaja@lasita.com.

- Kõik joonistused osalevad näitusel Lasita Maja Facebooki lehel.

- Võitja selgub 31. mail 2019.

- Võistluse reeglid ja lisainfo: pood-lasita.com/joonistusvoistlus

Lasita Maja on üks suuremaid puidust aiamajade tootjaid Eestis. Käesoleval aastal täitub 21 aastat Lasita Maja loomisest ning puitmajatootmise käivitamisest. Suur osa Lasita Maja toodangust eksporditakse mitmetesse Euroopa riikidesse.

Copy
Tagasi üles