Poseidoni ööklubis topeltmõrvas süüdimõistetud vendade karistused jäid muutmata

BNS
Copy
Harju maakohtu ette astusid mehed, keda süüdistatakse möödunud aasta algul kahe allilmategelase mõrvas ning seejärel kuriteo jälgede varjamiseks ööklubi Poseidon maha põletamises. Pidil vennad Erik (vasakul) ja Sten Kruusimägi.
Harju maakohtu ette astusid mehed, keda süüdistatakse möödunud aasta algul kahe allilmategelase mõrvas ning seejärel kuriteo jälgede varjamiseks ööklubi Poseidon maha põletamises. Pidil vennad Erik (vasakul) ja Sten Kruusimägi. Foto: Konstantin Sednev

2017. aasta jaanuaris Tallinnas ööklubis Poseidon kahe mehe mõrvas süüdimõistetud vendade Erik Kruusimägi ja Sten Kruusimägi pikad vanglakaristused jäid esmaspäeval Tallinna ringkonnakohtus muutmata.

39-aastase Erik Kruusimägi kaitsja Andres Simson ja 38-aastase Sten Kruusimägi kaitsja Ilmar Straus taotlesid Harju maakohtu otsuse täisulatuses tühistamist ning oma kaitsealuste õigeksmõistmist, kuid ringkonnakohus ei pidanud seda põhjendatuks.

Ringkonnakohtu otsuse saab vaidlustada riigikohtus 30 päeva jooksul.

12. veebruaril mõistis Harju maakohus Erik Kruusimäele 20-aastase ja Sten Kruusimäele 15-aastase vangistuse.

Kohtuvaidluses taotles prokurör Eleliis Rattam Erik Kruusimäele eluaegset ja Sten Kruusimäele 20 aasta pikkust vangistust.

24-aastasele Siim Turtale ja 53-aastasele Eduard Pavljutšenkole, kes süüdistuse järgi aitasid kuriteojälgi kaotada, mõistis kohus esimesele kolme aasta ja nelja kuu pikkuse ning teisele kahe aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse.

Prokurör taotles Turtale kolmeaastast ning Pavljutšenkole kahe aasta ja kuue kuu pikkust vangistust.

Vendade Kruusimägede kaitsjad Andres Simson ja Ilmar Straus leidsid kohtuvaidluses, et nende kaitsealused tueb mõrvas õigeks mõista.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistab kahe mehe mõrvas Erik Kruusimäge ja Sten Kruusimäge, kellest kumbki oma süüd ei tunnista.

Lisaks süüdistab prokuratuur samas kriminaalasjas Eduard Pavljutšenkot kuriteo varjamises ning Siim Turtat peksmises ja kuriteo varjamises. Mõlemad tunnistasid end süüdi ja avaldasid kahetsust.

Süüdistatavad ning nende hilisemad ohvrid, Kemerovo kuritegeliku grupeeringuga seostatud 41-aastane Lauri Merimaa ja 37-aastane Sergei Permanov veetsid 2017. aasta 16. jaanuaril ööklubis Poseidon ühes seltskonnas aega kuni nad ühise alkoholi tarvitamise käigus tülli läksid.

Süüdistuse järgi peksid Erik, Sten ja ka Siim tekkinud tülis Merimaad ja Permanovi käte ja jalgadega ning põhjustasid neile kergemaid vigastusi. Pärast seda kui Merimaa ja Permanov olid peksmise tõttu pikali kukkunud, pussitasid Kruusimäed mõlemat meest üle 10 korra, mistõttu nad kohapeal surid.

Kuriteo varjamiseks toimetasid süüdistatavad ohvrite surnukehad Viljandimaal asuva talu territooriumile, kus matsid surnukehad talukompleksis asuva saunamaja alla ning viskasid kuriteojälgedega esemed kaevu.

Kuriteojälgede varjamiseks süütasid Sten Kruusimägi ja Siim Turta 2017. aasta 22. jaanuaril ööklubi Poseidon ruumid, märksi süüdistus.

Kõik neli süüdistatavat viibivad prokuratuuri taotlusel vahi all ning nad kõik on varasemalt erinevate kuritegude eest kriminaalkorras karistatud, seejuures Erik Kruusimägi on varasemalt vanglakaristust kandnud tapmise eest.

Mõrvas süüdimõistmisel näeb karistusseadustik ette 8-20 aasta pikkuse või eluaegse vangistuse.

Kriminaalasja uuris Põhja prefektuur ja uurimist juhtis Põhja ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles