Tüli Tõrvandis jätkub, kohalikud kaevasid kettakorvid üles

Eili Arula
, reporter
Copy
Tõrvandi parkmetsas ripub kettagolfi mängimise keelumärk juba jaanuarist, kuid eelmisest nädalast pole seal enam isegi kettagolfi korve.
Tõrvandi parkmetsas ripub kettagolfi mängimise keelumärk juba jaanuarist, kuid eelmisest nädalast pole seal enam isegi kettagolfi korve. Foto: Sille Annuk

Juba aastaid hõõgub Kambja vallas kettagolfarite ja Tõrvandi parkmetsa piirinaabrite vahel tüli parkmetsas asuva kettagolfiraja pärast. Nimelt häirib parkmetsa naabreid, et vallale kuuluv kettagolfirada toob igal nädalavahetusel sinna kuni sada harrastajat, kes häirivad ümberkaudsete elanike rahu.

Tüli võttis eelmisel nädalal uue pöörde, kui parkmetsa kõrval elavad majaomanikud võtsid kätte ja kaevasid omavoliliselt maa seest välja kettagolfi korvid, pargis asuvad rajaskeemi infotahvlid ning viisid need Kambja vallavalitsusse.

Tõrvandi parkmetsas kettagolfivõistlusi korraldanud Play Discgolf Clubi asutajaliige Silver Saks nimetas kohalike käitumist vandalismiks. «Ma ei saa aru, miks vald sellist käitumist tolereerib, minu arust peaks vald sellisel juhul politseisse pöörduma,» lisas ta.

Parkmetsa naabrid keeldusid kettagolfi korvide väljakaevamise asjus kommnetaare andmast. «Me otsustasime naabritega, et me ei kommenteeri midagi, helistage valda,» sõnas Tõrvandi parkmetsa naabruses kinnistut omav Egle Roos lühidalt.

Vallavolikogu esimees Heiki Sarapuu sõnas, et vald ei ole kettakorvide väljakaevamise asjus oma seisukohta veel kujundanud. «See kõik juhtus eelmise nädala lõpus ja ma pole saanud aega, et vallavanema ja teiste vallavalitsuse töötajatega seda küsimust arutada,» sõnas Sarapuu. Ka ei soovinud Sarapuu sellise käitumise kohta anda isiklikku hinnangut.

Tüli kettagolfarite ja parkmetsa piirinaabrite vahel ulatub juba 2015. aastasse, mil vallavalitsus rajas parki kettagolfiraja ning igal nädalavahetusel käis seal mängimas kuni sada harrastussportlast. Säärane rahva liikumine ja korvide ketikõlin häiris kohalikke, kes saatsid pidevalt vallavalitsusse kirju ja palusid kettagolfipargi ümber kolida.

Sel talvel jõudis tüli niikaugele, et Kambja vallavolikogu otsustas jaanuarist kettagolfi kuni lume sulamiseni pargis ära keelata, et suusatajad saaksid seal rahulikult ja ohutult sportida. Toona lubas vallavolikogu esimees Heiki Sarapuu, et kettagolfirada jääb parki alles ning sportlased saavad seal kevadel uuesti oma meelis- alaga tegeleda.

Samas sõnas Sarapuu, et ilmselt saaks selles küsimuses rahu majja, kui rajada kettagolfipark vallas kusagile mujale. «Mõte oli, et kettagolfarid saavad Tõrvandis seni mängida, kuni oleme uue koha leidnud, aga praegu on kujunenud nii, et kettagolfaritel pole vallas uut kohta ning vanas kohas nad ka enam mängida ei saa,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles