Poistekamp peksis viieaastast kõnehäirega last

Kristina Õun
, Reporter
Copy
TULEB TEADA ANDA: Noorsoopolitseinik Ahto Auliku sõnul on abivajavast lapsest politseisse teatada iga inimese kohus.
TULEB TEADA ANDA: Noorsoopolitseinik Ahto Auliku sõnul on abivajavast lapsest politseisse teatada iga inimese kohus. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Kuressaares Tuulte Roosi elurajoonis võimutseb poistekamp, kes ropendab ning peksab ja mõnitab teisi lapsi. Viimati langes nende ohvriks 5-aastane Oskar, keda klohmiti seni, kuni poiss öökima hakkas.

Pühapäeva õhtul tuli Oskar koju ning olgugi et poiss oli harilikust pisut kauem õues olnud, ei osanud ta ema Eva esialgu midagi halba kahtlustada. Alles mõne aja pärast rääkis Oskari sõbra ema Liisu* (nimi muudetud – toim), kelle pojaga Oskar sel õhtul õues mängis, et Eva poeg oli sattunud jõhkra vägivalla ja alanduste ohvriks. Suuremad poisid olid teda peksnud, tema peale sülitanud ning hoidnud teda kinni ega lasknud koju minna.

Pärast juhtunust teada saamist kirjutas Oskari ema Eva postituse Facebooki gruppi Märgatud Saaremaal, andes teada, et Tuulte Roosi kandis on liikvel kamp huligaane, kes kiusavad endast nooremaid ja nõrgemaid. Ta toonitas, et tegemist ei ole ainult kerge mõnitamisega, vaid asjad käivad lausa füüsilisi meetodeid kasutades

Ei julge enam õues mängidagi

Eva sõnul selgus lähemal uurimisel, et tegemist ei ole kaugeltki esimese juhtumiga ning ohvreid on olnud mitmeid. 

Kuna Oskaril on kerge kõnehäire, ei rääkinud ta ise temaga juhtunust lähemalt, ent ütles, et ta põlved on haiged ning kinnitas peksmist pealtnäinud sõbra ja tolle ema Liisu sõnu. Liisu rääkis ka, et temagi poeg on enne koju helistanud ja öelnud, et suured poisid kiusavad. Seekord tuli ta aga koju ja rääkis, kuidas Oskarit käte ja jalgadega peksti ning tema peale sülitati, kuni poiss valust ja nutmisest öökima hakkas.

“Ta ütles, et Oskaril hakkas paha ja ta tahtis peaaegu oksendada. Tema ise ei saanud aga muud teha, kui kõrval seista ja öelda, et nõnda ei tohi teist lüüa, aga nad ei kuulanud ning ei lasknud Oskaril koju minna. Kui Oskar öökima hakkas, jooksid poisid minema,” rääkis Liisu. 

Tuulte Roosi hoovialadel käivast võimuvõitlusest ja isehakanud despootide tegutsemisest on oma lastelt kuulnud paljud lapsevanemad ning kuuldavasti ei julge mõned lapsed seal enam õue mängimagi minna. Lisaks füüsilisele vägivallale ja alandustele on vanemad kuulnud ka kiusajate võikast, roppustest kubisevast keelekasutusest.

“Mõned 6–8-aastased ropendavad siin hullemini kui täiskasvanud. Nad teevad seda avalikult tänaval või külas olles ning neid ei hoia tagasi ka täiskasvanute juuresolek,” rääkis üks Tuulte Roosis elav ja anonüümsust palunud kolme lapse ema, kelle kinnitusel kuuleb laste suust tihti võikaid solvanguid ning soovitusi külastada inimkeha “pimedamaid kohti”.

Politsei uurib asja

“On olnud üksikud juhtumid, kui külas olev laps on ka mind ja mu abikaasat rünnanud. Täiskasvanule pole lapse jõud muud kui väike valu ja alandus, aga kui laps lööb teist last, võib jõudude vahekord olla rünnatava kahjuks ja tagajärg hullem.”

Kuressaare politseijaoskonna noorsoopolitseinik Ahto Aulik ütles, et politseini jõudis info Tuulte Roosis toimuvast samuti Facebooki postituse kaudu. Tema kinnitusel selgitavad nad praegu juhtumi asjaolusid, et saaksid tekkinud probleemi võimalikult kiiresti lahendada. “Sellistest juhtumitest peab alati politseile teada andma, sest abivajavast lapsest teatada on iga inimese kohus,” rõhutas Aulik.

Ta toonitas, et ka lubamatult käituvad lapsed võivad hoopis ise abi vajada. “Seega, mida kiiremini jõuab meieni info, seda kiiremini saame koos partneritega olukorda lahendama asuda.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles