Põhja prefektuur soovitab õhtused autosõidud võimalusel ära jätta

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Libeduse tõttu tasub liikluses ettevaatlik olla.
Libeduse tõttu tasub liikluses ettevaatlik olla. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Seoses tuisuse ilmaga Harjumaal soovitab politsei autojuhtidel olla täna pärastlõunal liikluses äärmiselt ettevaatlik ja hoolikas, kuna tuisus halveneb märgatavalt nähtavus ning ka teed võivad olla äärmiselt libedad.

Politsei soovitab võimalusel tänaõhtune sõit üldse ära jätta.

Kui aga autosõit on siiski tarvis ette võtta, tuleks enne teeleasumist kindlasti veenduda, et sõidukis on piisavalt kütust ka olukorraks, kus tuleb seista ummikus.

Lisaks peavad auto kõik tuled korralikult töötama, tuleb veenduda kojameeste ja rehvide heas seisukorras ning kehvas tehnilises seisukorras sõidukiga soovitatakse sõit ära jätta.

«Teele asudes võtke autosse kaasa sooje riideid, joogivett ja sööki,» lisati teates. «Sõites hoidke eessõitjaga võimalikult suurt pikivahet, hoidke sõidukiirust mõõdukana ning võimalusel vältige möödasõite.»

Kui on juhtunud õnnetus, tuleb politsei teate kohaselt jääda rahulikuks ja veenduda, et keegi pole viga saanud ning vajadusel kutsuda abi.

«Veenduge ka, et nii teie kui teie auto olete teistele nähtav ega kujuta teistele liiklejatele ohtu, pange põlema ohutuled ja kasutage ohukolmnurka. Asulavälisel teel autost väljudes tuleb kindlasti selga panna helkurvest,» lisati teates.

 Plekimõlkimiste korral tuleb politsei hinnangul kindlasti arvestada, et seoses võimalike abivajajate suure hulga ning kehvade teeoludega võtab abi saabumine rohkem aega kui tavapäraselt.

Politsei tuletas meelde, et kui liiklusõnnetuses keegi viga ei saanud ning osapooled jõuavad süülisuse osas kokkuleppele, ei ole vajalik politseid sündmuskohale kutsuda ning piisab kindlustuspaberite vormistamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles