Prillikandmine pole haigus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PANEB PAIKA: Anu Abel selgitab, et optometrist on pädev silmanägemist korrigeerima, kuid silmahaiguste ravimisega nad ei tegele. Foto: Sander Ilvest
PANEB PAIKA: Anu Abel selgitab, et optometrist on pädev silmanägemist korrigeerima, kuid silmahaiguste ravimisega nad ei tegele. Foto: Sander Ilvest Foto: Saarte Hääl

Silmade kaudu saab inimene suurema osa informatsioonist teda ümbritseva maailma kohta. Me kipume vägagi uskuma seda, mida silmaga näeme. Aga kui silmad enam hästi ei näe, mida siis teha?

Kuressaares on kolm prillipoodi ja kõigis neis on võimalik saada optometristi konsultatsiooni. Optometrist on rakendusliku kõrgharidusega tervishoiutöötaja, sama taseme ettevalmistusega nagu ämmaemand, hambatehnik, farmatseut või õde.

Tallinna meditsiinikõrgkooli kodulehekülg annab optometristi tegevusele järgmise selgituse ja piirid: “Optometrist on tervishoiuala spetsialist, kelle põhiülesanded on inimeste nägemisfunktsiooni uurimine ja korrigeerimine, prillide, kontaktläätsede ja teiste optiliste abivahendite sobitamine, valmistamine ja pisiremont. Optometristi igapäevaülesannete hulka kuulub ka nägemise abivahendeid vajava kliendi nõustamine ja vajadusel silmaarsti uuringule suunamine.

Edasi loe tänasest Saarte Häälest.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles