Politsei tunnustas maakonna parimaid (FOTOD)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜKS TÄRN LISAKS: Kaisa Nurm (paremal) ja Dairi Hommik (vasakul) vastsaadud neljatärniliste pagunitega, mis ütlevad, et nüüd on nad mõlemad ülemkonstaabli auastmes. Keskel konstaabel Minna Raun, kes andis alles esmaspäeval ametivande ja on nüüdsest noorsoopolitseinik. Foto: Raul Vinni
ÜKS TÄRN LISAKS: Kaisa Nurm (paremal) ja Dairi Hommik (vasakul) vastsaadud neljatärniliste pagunitega, mis ütlevad, et nüüd on nad mõlemad ülemkonstaabli auastmes. Keskel konstaabel Minna Raun, kes andis alles esmaspäeval ametivande ja on nüüdsest noorsoopolitseinik. Foto: Raul Vinni Foto: Saarte Hääl

Kolmapäeval andsid politseijuhid üle autasud, ergutused ja ametiastme kõrgenduse märgina uued pagunid kümnetele Saare maakonnas töötavatele politseinikele ja piirivalvuritele. Oma ametitunnistuse sai kätte ka viis uut abipolitseinikku.

Lääne politseiprefektuuri prefekti politseinõunik Andres Sinimeri viitas oma sõnavõtus president Ilvese aastapäevakõnes öeldule: “Mis on toonud meid siia, see enam edasi ei vii.” Edasiminekuks on vaja õppida, mõista kolleegide tööd ja teha koostööd. Selles kõiges on Sinimere hinnangul just Saare maakonna ametnikud teistele Eesti piirkondadele eeskujuks.

Saaremaa on Sinimeri sõnul politsei- ja piirivalveameti sees veidi eriline koht, sest head algatused tulevad siin hästi välja. Näitena tõi ta 2012.–13. aasta projekti “Turvaline küla”, kus politseinikud ja piirivalvurid külades korrakaitsealast selgitustööd tegid.

Piirivalve ja politsei koostöö hea laabumine või muudatused kriminaalpolitsei töökorralduses ei ole küll unikaalsed, kuid kogu Eesti vaates suunda näitavad. Just Saare maakonna politseinikud-piirivalvurid on Sinimere hinnangul suutnud omandada teadmised teiste sama valdkonna ametitest kõige paremini, kaasates kolleege ja tehes koostööd.

Kingituse, medali, aumärgi või teenistusristi andmisega märgiti eilsel koosviibimisel ära 16 politsei- ja piirivalveameti ning Lääne prefektuuri Saare maakonnas töötava ametniku töö:

• Siseministri tänukiri ja hinnaline kingitus, käekell – Meelis Juhandi.

• Korrakaitsepolitsei teenetemedal silmapaistvate teenete eest korrakaitsepolitsei valdkonnas – Kaido Vahter.

• Eeskujuliku teenistuja aumärk väärtuspõhiste hoiakute ja suhtumisega eeskujuks olemise eest kolleegide juhendamisel: Külli Vahter, Almer Lopp.

• Pikaajalise teenistuse eest Eesti politseis politsei teenistusrist “20-aastase laitmatu teenistuse eest”: Heidi Tiitsar, Kaarel Eero, Ljudmila Roi, Kalvi Mets, Elgi Vahter, Kristina Kastepõld.

• Pikaajalise teenistuse eest Eesti politseis politsei teenistusrist “15-aastase laitmatu teenistuse eest”: Ellar Ellik, Külli Vahter, Priit Käsk, Kaidi Mölder, Ebe Lember.

• Pikaajalise teenistuse eest Eesti politseis politsei teenistusrist “10-aastase laitmatu teenistuse eest” – Andres Brõsov.

Fotod Raul Vinni

[nggallery id=460]

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles