Saarlased tahavad ka Peipsi sibulat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peipsi sibul on populaarne ka Saaremaal, kinnitas Reet Viira eile, kes Maalehes ilmunud teate peale Kolkja sibulauputusest nüüd saarlaste sibulasoove korjab.

Reet Viira kinnitas eile pärastlõunal Saarte Häälele, et juba poole päeva jooksul on Saaremaa Kodukandi Facebooki pandud postitusele vastukajana tulnud sibulatellimusi mitmesaja kilo jagu. “Tellitakse ikka 20-kiloste kottide kaupa,” lisas Viira. Tema sõnul on kotis sibula hind 2 eurot kilo, sibulavaniku puhul on kilo hind aga ligi kolm korda kõrgem. Hinnale lisandub transpordi maksumus.

Reet Viira selgitas, et Saaremaa Kodukant tahab niimoodi toetada pärimuskultuuri. “See Peipsi-äärne sibulakasvatamine on Eesti jaoks ka ju pärimuskultuur,” märkis ta. “Meie aitame sõpru, eks siis sõbrad aitavad järgmine kord meid.”

Tellimusi Peipsi-äärse Kolkja sibula saamiseks saab teha kuni 28. augustini meiliaadressil saaremaa@kodukant.ee või telefonidel 50 41 095 (Elvi Viira) ja 55 17 502 (Reet Viira).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles