Näitlejad avaldasid, mis toimus nendega «Troonide mängu» ülipika Winterfelli lahingu võtetel

Inna-Katrin Hein
Copy
Maisie Williams, kes kehastab Arya Starki, «Troonide mängu» kaheksanda hooaja kolmandas osas
Maisie Williams, kes kehastab Arya Starki, «Troonide mängu» kaheksanda hooaja kolmandas osas Foto: Helen Sloan / AP/Scanpix

Vaatajateni jõudis «Troonide mängu» kaheksanda hooaja kolmas osa, mille pealkiri on «The Long Night» (Pikk öö) ja mille 85 minutist 78 minuti jooksul oli näha Winterfelli lahingut.

HBO teatel on see läbi tele- ja filmiajaloo kõige pikem lahing ja selle tegemine oli paras katsumus kõigile, kes sellega seotud olid, teatab news.com.au

Tegijate sõnul oli palju verd, higi ja pisaraid, kui seda 55 öö jooksul üles võeti. Tähtsamatest stseenidest tehti 11 öö jooksul lisakaadreid.

«Troonide mängu» näitlejad meenutasid pärast võtete lõppu, kui ränk oli ettevalmistus ja mis valdas neid võttete ajal.

Arya Starki kehastava Maisie Williamsi sõnul ei olnud ta oma elus varem teinud midagi sellist, mis nii palju kehalist ja vaimset jõudu nõudis. 

«Tegime samasid steene mitmeid öid järjest, kuni režissöör ütles, et nüüd on õige kaader käes. Ma võitlesin surnute armeega, põgenesin nende eest, vehkisin mõõgaga ja tapsin Öökuninga, kuid kõik see käis läbi raskuste. Olin lõpuks nii kurnatud, et mul oli veremaitse suus ja ma tahtsin nutta, kuid tuli edasi pingutada. Nüüd tean, et asi oli seda väärt,» sõnas Williams.

The Houndi mängiv Rory McCann lisas, et võtetel oli massistseene ja ka neil osalenud ootasid võtete lõppu.

Rory McCann ja Maisie Williams «Troonide mängu» kaheksandal hooajal
Rory McCann ja Maisie Williams «Troonide mängu» kaheksandal hooajal Foto: CAP/RFS / Image supplied by Capital Pictures/Scanpix

«Kõik palvetasid, et nad ei peaks steene aina uuesti ja uuesti tegema, sest pidevalt võidelda on väga raske,» selgitas näitleja.

Ser Jorah Mormonti kehastaja Iain Glenn lisas, et ta ei ole olnud varem võtetel, kus ta tunneb end nagu väike mutrike ja ta ei tea, kas ta võib tegelikult vigastada saada, sest see oht oli suur.

Iain Glenn «Troonide mängu» tegelase Ser Jorah Mormontina (vasakul) ja igapäevaelus
Iain Glenn «Troonide mängu» tegelase Ser Jorah Mormontina (vasakul) ja igapäevaelus Foto: / AP/Scanpix

«Meie tööpäev oli selline, et öised võtted lõppesid kell seitse hommikul. Saime natuke magada ja umbes keskpäeval olime taas jalgadel, kuid keha oli veel võitlusest kange. Ja pimeduse saabudes algas kõik otsast peale,» meenutas Glenn.

Ta lisas, et kui võeti üles Winterfelli lahingut, olid kõik näitlejad sellele pühendunud ja väljapool seda neil elu ei olnud.

«Hoolimata raskustest ja väsimusest suutsime luua autentse pildi lahingust surnute armeega. Selles lahingus on kõik omal kohal, ka eriefektid on väga võimsad,» sõnas näitleja.

Liidersõdurit Grey Wormi kehastav Jacob Anderson sõnas, et veel mitu nädalat pärast Winterfelli lahingu võtteid kummitasid teda pildid võtetel toimunust.

«Troonide mängu» tegelane Grey Worm, keda mängib Jacob Anderson
«Troonide mängu» tegelane Grey Worm, keda mängib Jacob Anderson Foto: twitter.com

Andersoni sõnul pidid näitlejad hakkama võtma D-vitamiini tablette, sest pimeduse tõttu tekkis D-vitamiini puudus.

«Magasime valgel ajal ja töötasime pimedas, nii mõnegi tervis kannatas selle all. Olime juba ise muutunud «elavateks surnuteks» ja nahk ei olnud enam roosakas või pruunikas, vaid halli tooniga. Võtted toimusid talvisel ajal Iirimaal ja Islandil, peaaegu kogu aeg oli pime. Me ei näinud päikest kolm kuud ja see mõjus psüühikale,» sõnas näitleja.

Podrick Payne’i kehastaja Daniel Portmani sõnul olid võitlussteenid väga rasked. Näitlejad ei saanud piisavalt magada ega tahtnud kurnatuse tõttu süüa ja see andis võtete lõpul tunda. Oli ka paar väiksemas rollis naist, kes võtetel minestasid. 

Üks näitleja, kes sellest keerulisest osast kergemalt pääses oli Isaac Hempstead-Wright, kes mängib Bran Starki.

Isaac Hempstead-Wright «Troonide mängu» tegelase Bran Starkina (vasakul) ja igapäevaelus
Isaac Hempstead-Wright «Troonide mängu» tegelase Bran Starkina (vasakul) ja igapäevaelus Foto: / AP/Scanpix

«Mina olin üks neist väheseid, kes selles osa lihtsalt istus ratastoolis, tekk põlvedel ja minu tegelase ellujäämise eest pingutasid teised,» teatas näitleja.

Möödunud aastal tänas kaheksanda hooaja kolmanda osa «The Long Night» režissöör Jonathan Quinlan sotsiaalmeedias näitlejaid ja võttemeeskonda, et nad selle osa rasketel lahinguvõtetel hästi vastu pidasid ja endast parima andsid.

Režissööri kirjas oli veel «Öökuningas ja tema armee, kõik see kestis meie jaoks 55 ööd järjest. Talusime kõik koos külma, pimedat, lund, vihma, muda ja lambasitta. Aasta pärast vaatavad kümned miljonid inimesed kogu maailmas seda osa ja nad ei tea, kui raske meie jaoks kõik oli».

Arya Stark (Maisie Williams) tapab Öökuninga (Vladimir Furdik)
Arya Stark (Maisie Williams) tapab Öökuninga (Vladimir Furdik) Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Ta pidi kiiresti selle tänukirja kustutama, kuna sarja fännid hakkasid spekuleerima, mis kaheksandal hooajal toimub ja sellest loeti välja, et suur lahing.

Ajaloolased kommenteerisid, et Winterfelli lahing oli nagu Esimese maailmasõja Somme'i lahing, kuid inimestest vaenlaste asemel olid seal zombid. 

Somme'i lahing peeti 1. juulist 18. novembrini 1916 Somme'i jõe kallastel Põhja-Prantsusmaal. Inglased ja prantslased ründasid kokku 86 diviisiga, sakslastel oli vastas 67 diviisi. See lahing oli osavõtjate arvult ja inimkaotustelt suurim Esimeses maailmasõjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles