Baltika aktsiatega kauplemine on esmaspäevani peatatud

PM Majandus
Copy
Baltika juht Meelis Milder.
Baltika juht Meelis Milder. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES / PM/SCANPIX BALTICS

Seoses Baltika ümberkorraldustega ning õiglase ja korrapärase turu toimimise tagamiseks peatab Nasdaq Tallinn kauplemise Baltika aktsiaga alates tänasest kuni 6. maini.

Kauplemise põhjuseks on aktsionäride üldkoosolekul kinnitatud põhikirja muudatus, millega muudetakse aktsia nimiväärtus 0,1 eurolt 1 eurole. Seejärel tühistatakse kõik senised nimelised aktsiad ja vahetatakse uute aktsiate vastu selliselt, et iga kümne olemasoleva aktsia vastu vahetatakse üks uus aktsia. Aktsiakapitali suurus jääb muutmata.

Juhul kui aktsionäril on alla 10 olemasoleva aktsia, saab ta vastu ühe uue aktsia või kui aktsionäril ei ole aktsiaid arvuliselt nii palju, et on võimalik vahetada 10:1, ümardatakse nimetatud aktsionäri aktsiate arv ülespoole. Vastavalt uuele põhikirjale ja aktsiate vahetamistehingule on aktsia uus nominaalväärtus üks euro ja emiteeritud aktsiate arv 4 079 485.

Väärtpaberi omanike nimekiri aktsiate vahetamiseks fikseeritakse 2. mai 2019 arveldussüsteemi tööpäeva lõpu seisuga, mis tähendab, et kõigi aktsionäride, kes omavad AS Baltika aktsiaid 2. mai tööpäeva lõpu seisuga, aktsiad vahetatakse 6. mail uute aktsiate vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles