Vale fassaadivalik hävitab maja

Copy
Foto: Erek OÜ

Erek on spetsialiseerunud fassaadide lisasoojustamisele ja ehitamisele ning firma missiooniks on kvaliteetsete ning kaasaegsete fassaadilahenduste pakkumine, fassaadimaterjalide müük ja paigaldus.

Juba 1989. aastal loodud teenindus-tootmiskooperatiivist on praeguseks kujunenud tugev ja stabiilne fassaadiehituse ettevõte. Alates 1991. aastast on Erek Marmoroci fassaadilahenduste ametlik edasimüüja ning tänu soodsale lepingule Rootsi firma Marmoroc ABga müüakse tehase fassaaditooteid Eestis tootja hindadega. 

Ettevõtet juhivad pikaajalise kogemusega ja kaasaegseid fassaadilahendusi tundvad oma ala asjatundjad, kes pakuvad usaldusväärset infot ning teenindust. Ereki spetsialistid on väga hästi kursis kaasaegsete energiasäästu meetmetega pakkudes optimaalseid lahendusi hoonete energiatõhususe tagamiseks. Ettevõttel on esindused Raplas ja Tallinnas.

Marmoroc – riski- ning hooldusvaba fassaadilahendus

Marmoroc on Rootsis toodetav kerge, õhuke, tuulduv ja tugev fassaadikattesüsteem. Kerge fassaadikivi laotakse spetsiaalsele paigalduskarkassile ilma segu või mörti kasutamata. Samas tekitab karkass vajaliku tuulutusvahe, mille kaudu saab hoonest välja pressiv niiskus kergesti väljuda.

Üldjoontes pakutakse turul kahte liiki fassaadilahendusi: tuulduvaid ja mittetuulduvaid. Mitmel pool on suhtumine mittetuulduvasse fassaadilahendusse ehk õhekrohvi olnud juba aastaid pigem ettevaatlik. Eestiski on see trend üha enam hoogu kogumas ning õhekrohvi peetakse meie kliimas riskantseks lahenduseks.

Mittetuulduval fassaadil on ühes kihis nii soojustuse kui ka vihmakate. Seetõttu ei suuda fassaadi pind korralikult kuivada, hakkab aja jooksul pragunema ning fassaadi pinnale tekib vetikate kiht. Seevastu tuulutusega fassaadikatte tagune õhutusvahe tagab soojustuse kaitse vihma eest ning läbi fassaadi tungida võiv vesi ei ole kontaktis soojustusega. Samuti kuivab tuulutusega kate kiiresti, kuna kuivamine toimub nii eest- kui ka tagantpoolt. Tuulduv fassaadikattesüsteem kaitseb ilmastikumõjude eest, tänu «hingavusele» tagab eluruumides kvaliteetsema õhu ning on mehaanilistele mõjutustele vastupidav. Samuti on fassaadikive vajadusel lihtne vahetada.

Miks valida Marmoroc fassaadilahendus:

  • kerge, õhuke ja tugev fassaadikivi;
  • kuna tegu on betoonkiviga, siis on tegu pikaaegse ja vastupidava fassaadilahendusega;
  • saab paigaldada igal aastaajal ning võimaldab ehitada fassaade kiirelt ja ratsionaalselt;
  • tormi- ja ilmastikukindel;
  • efektiivselt ventileeriva õhuvahega;
  • kui on tarvis lisasoojustust, siis on Marmoroc täiuslik välisseina vooderdusmaterjal;
  • valmistatud purustatud marmorist, tsemendist ja värvipigmendist. Fassaadikivi pind on kergelt krobeline ja kaetud vett hülgava kihiga;
  • saadaval paljudes värvitoonides ja fassaadi katmisel on võimalik kasutada erinevaid värvikombinatsioone;
  • paigalduskarkassi valmistamisel kasutatakse kuumtsingitud terast. Karkassi mugavamaks paigaldamiseks on nad põhjast perforeeritud.

Lisaks laialdastele kogemustele fassaadilahendustes tegeleb Erek paekivi töötlemise ja paigaldamisega, osutab veoteenust ning on Ruukki katusetoodete ametlik edasimüüja ja paigaldaja Raplamaal.

Uuri lähemalt: www.marmoroc.ee

Copy
Tagasi üles