IRLi volikogu mõistis elamislubadega äritsemise hukka

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Isamaa ja Res Publica Liidu volikogu mõistis täna Väätsal toimuval koosolekul hukka elamislubadega äritsemise.

Tänasel volikogul on kohal umbes 100 inimest ning väidetavalt on osalejate seas rohkem Res Publica taustaga inimesi.  Väätsal viibiva Postimehe ajakirjanikule Tuuli Kochi sõnul arvavad osalejad, et mõlemad ministrid jätkavad oma ametis.

Volikogu hinnangul võib mõni äri ka olla juriidiliselt korrektne, ehk JOKK, kuid kui seda tehakse IRLi sildi all, siis on see vastuvõetamatu, teatas IRL presiiteate vahendusel.

Volikogu peab vajalikuks, et selleks pädevad asutused viiksid esimesel võimalusel läbi elamislubade põhjaliku kontrolli. Kõik fiktiivsetel alustel väljastatud elamisload tuleb tühistada. Samuti on IRL seisukohal, et elamislubadega seonduvaid nõudeid tuleb muuta rangemaks ja selgemaks.

Erakonna esimehe Mart Laari sõnul on elamislubadega sahkerdamine tekitanud parteile suure probleemi, milles pole võimalik süüdistada kedagi teist kui erakonna enda liikmeid.

Laar peab juhtunut ülimalt kahetsusväärseks ning leiab, et avalik kriitika on tõiesti õigustatud. «Keskerakonna puhul ei ehmataks elamislubadega sahkerdamine kedagi,» ütles ta. Laar vabandas juhtunu pärast erakonna liikmete ja toetajate ees.

IRLi esimees rõhutas veelkord, et elamislubadega äritsenud Indrek Raudne ja Nikolai Stelmachi tegevus on IRLi põhimõtetega vastolus.

Täna Väätsal toimuval Isamaa ja Res Publica Liidu volikogu istungil tehti teatavaks, et elamislubade-skandaali sattunud Indrek Raudne ja Nikolai Stelmach on kirjutanud avalduse erakonnast lahkumiseks.

IRLi volikogul annavad Ken-Marti Vaher ja Juhan Parts erakonnakaaslaste ees aru ja vastavad küsimustele. Sellele järgneb ministrite usaldushääletus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles