IRL jättis ministrid ametisse

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänasel IRL volikogul osalenud otsustasid, et nii siseminister Ken-Marti Vaher kui ka majandusminister Juhan Parts jätkavad oma ametis.

Täna Järvamaal Väätsa mõisas toimunud IRL volikogul osalenud 105 inimesest 98 toetas salajasel hääletusel  majandusminister Juhan Partsi jätkamist, tema jätkamise vastu oli 4 ja rikutud sedeleid oli 3. Siseminister Ken-Marti Vaheri jätkamise poolt hääletas 70 volikogu liiget, vastu oli 34 ja rikutud sedeleid oli 1.

Siseminister Ken-Marti Vaher lahkus pärast hääletust kiirustades, kuid ütles ajakirjanikele, et võtab toimunu teadmiseks ning lisas, et nüüd tuleb edasi minna.

Tänasel volikogul on kohal umbes 100 inimest ning väidetavalt oli osalejate seas rohkem Res Publica taustaga inimesi. Väätsal viibiva Postimehe ajakirjanikule Tuuli Kochi sõnul arvati juba enne usaldushääletust, et mõlemad ministrid jätkavad oma ametis.

Ka võttis IRL-i volikogu  vastu avalduse, millega mõisteti üheselt hukka elamislubadega äritsemine. Samuti soovitakse, et selleks pädevad asutused viiksid esimesel võimalusel läbi elamislubade lauskontrolli. «Kõik fiktiivsetel alustel väljastatud elamisload tuleb tühistada. Volikogu leidis, et IRLi tipp-poliitikud peavad avalikkusele ja erakonna liikmetele andma ammendavad selgitused elamislubade piirmäära tõstmise ja väljastamise osas,» seisab erakonna pressiteates.

Eelmisel nädalal nõudsid ligi 80 IRL saadikut, et Parts ja Vaher elamisloa skandaali tõttu tagasi kutsutaks. Majandusminister Juhan Partsi ja siseminister Ken-Marti Vaheri tagasiastumist nõudvale pöördumisele allakirjutanud Aimar Altosaare arvates ootab IRL-i ees suur pereheitmine, kui partei seda ei tee.

Täna Väätsal toimuval Isamaa ja Res Publica Liidu volikogu istungil tehti teatavaks, et elamislubade-skandaali sattunud Indrek Raudne ja Nikolai Stelmach on kirjutanud avalduse erakonnast lahkumiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles