Kaks inimest võisid nakatuda HIV-i, sest iluteenindaja kasutas näohoolduse tegemisel räpaseid nõelu

PM Tervis
Copy
Foto: Shutterstock

Albuquerque spaal lasub kahtlus, et kaks inimest nakatusid HIV-i pärast seal tehtud iluprotseduuri, mille käigus kasutati räpaseid nõelu. Tegemist oli protseduuriga, mida tuntakse «vampiiri näohooldus» nime all.

«Vampiiri näohooldus» on kombinatsioon mikro-nõelravist ja trombotsüütidega rikastatud plasma (PRP) pealekandmisest. Protseduuri käigus tuleb võtta kliendi verd ja lasta see läbi tsentrifuugisüsteemi.

Inetusse intsidentsi on segatud Ameerika Ühendriikides, New Mexico suurimas linnas Albuquerque asuv Vip Spa. Asutus suleti 2018. aasta septembris, sest kahel kliendil avastati pärast seal läbiviidud «vampiiri näohooldust» HIV-nakkus. Inspektsiooni käigus selgus, et antud spaas viiakse protseduure tõepoolest läbi viisil, mis võimaldab klientidel nakatuda vere kaudu levivatesse nakkustesse.

New Mexico tervisehoiuosakond ärgitab endiselt üles kõiki neid inimesi, kellele on tehtud Albuquerque linnas asuvas spaas mõnda nõelu sisaldavat hooldust, ennast testima minna. Haigusest hullem on teadmatus, sest tänapäeval on HIV-nakkuse vastu väga efektiivset ravi. Praeguseks on testimas käinud juba sadakond Vip Spa klienti.

Antud lugu on äärmiselt kahetsusväärne, kuid loodetavasti ka õpetlik. Kui sinule tehakse mõnda nõelu sisaldavat protseduuri, siis veendu, et tegemist on pakendist võetud ja täiesti uute tarvikutega. Pigem maksta natukene rohkem raha ja külastada usaldusväärset paika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles