Parek: olen Partsi jätkamisega rahul

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi volikogu
IRLi volikogu Foto: Andres Haabu

Isamaa ja Res Publica liige Lagle Parek on rahul sellega, et majandusminister Juhan Parts jätkab oma ametis. Tänane usaldushääletus aga Pareki arvates ainult tugevdab erakonda.

«Mina olen seda meelt, mis ettepaneku tegi Tunne Kelam, et kuna tegelikult uurimine alles käib ja kõiki asju veel ei teata, siis Ken-marti Vaher oleks võinud anda lahkumisavalduse ümbriku peaministrile,» ütles Lagle Parek. Pareki arvates oleks võinud lahkumisavaldus seni olla Ansipi käes hoiul, kuni uurimise käigus selguvad täpsed asjaolud. «Aga sellega, et Parts jäi, olen ma väga rahul,» kinnitas Parek.

Staažika poliitiku sõnul on sisepinged erakonnas loomulikud ning tema arvates on väga hea, et ühe erakonna sees on eriarvamused, sest «ega me ei taha ju, et tagasi tuleks aeg, kus üks partei arvas alati ühtemoodi.» Pareki sõnul toimub alati, kui pinge tõuseb kõrgpunkti, ka mingi puhastumine.

Poliitik on veendunud, et tänase volikogu otsus erakonna lagunemisele kaasa ei aita, vaid hoopis tugevdab seda. «Üldiselt elatakse oma elu ja ei mõelda palju, aga niisugused kriisid raputavad ja kõik hakkavad rohkem mõtlema,» selgitas ta. Pareki sõnul ei tee see inimesele halba, kui nad peavad enda sees kujundama välja seisukoha . «Leppima sellega, et su seisukoht ei lähe alati läbi ja sa ei ole ainuõige,» tõdes ta.

Lagle Parek oli üks neist, kes eelmisel nädalal kirjutas alla pöördumisele, millega nõuti Indrek Raudse ja Nikolai Stelmachi lahkumist erakonnast ning siseminister Ken-Marti Vaheri ja majandusminister Juhan Partsi tagasikutsumist.

Eelmisel  nädalal selgus, et Tallinna vanalinnas võrdselt Nikolai Stelmachile, Indrek Raudsele ja Siim Kabritsale kuuluvasse korterisse on registreeritud suur hulk Venemaa ja teiste eksliiduvabariikide miljonäre, kes on nii saanud Eesti elamisloa, mis laseb neil vabalt Schengeni viisaruumis liikuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles