Danske kehv kasum viis aktsia langusesse

Copy
Danske Bank.
Danske Bank. Foto: Mihkel Maripuu

Hiiglasliku rahvusvahelise rahapesuskandaali küüsis Taani Danske Banki aktsia hind teisipäeval järsult langes, kui firma teatas esimese kvartali kasumi olulisest vähenemisest ning vähendas ka selle aasta kasumiprognoosi.

Põhjamaade suurim pank on mitmes riigis kriminaaluurimise all umbes 200 miljoni euro pärast, mis läbis 2007.-2015. aastal panga Eesti haru ning millega on seotud umbes 15 000 mitteresidendist välisklienti, paljud neist Vene kodanikud. 

Panga puhaskasum oli aasta esimese kolme kuuga 2,8 miljardit Taani krooni (375 miljonit eurot), mis oli eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 36 protsenti väiksem, ütles Danske teates.

Taani laenuandja vähendas ka oma selle aasta kasumiprognoosi ja ütles, et 2019. aasta puhaskasum jääb eelmisele aastale ilmselt alla.

Panga aktsia hind langes teate järel Eesti aja järgi kella 11.35 seisuga Kopenhaageni börsil 7,23 protsenti 121,1 kroonile (16,22 eurole).

Pank kaotas aasta esimese kolme kuuga 8500 klienti, sellele eelnenud kvartalis oli näitaja 9900.

Danske teatel kasvasid panga kulutused esimeses kvartalis üheksa protsenti ning selle peamised põhjused olid «investeeringud seaduses sätestatud nõuete täitmisesse ja edasistesse rahapesupüüdlustesse ning investeeringud meie ambitsioonidesse digitaalse muutuse vallas».

Danske teatas veebruaris rahapesuskandaali kiiluvees, et lõpetab tegutsemise Lätis, Leedus ja Venemaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles