Nutikate lahenduste abil oled oma kodus peremees!

ABB
Copy
Eduard Smagin, ABB AS hooneautomaatikalahenduste tootejuht
Eduard Smagin, ABB AS hooneautomaatikalahenduste tootejuht Foto: AS ABB

ABB kuulub hooneautomaatika valdkonnas vaieldamatult globaalsete liidrite hulka. Pakutavad hooneautomaatika lahendused hõlmavad tänapäevastes hoonetes vajalike rakenduste täielikku spektrit, alates valgustusest kuni kütte, ventilatsiooni, turvalisuse ja energiahalduseni.

ABB i-bus® KNX – intelligentse kodu sünonüüm

ABB i-bus® KNX põhineb KNX-tehnoloogial, mis on tunnustatud kui maailma esimene avatud standard intelligentsete ehitiste juhtimiseks ja haldamiseks. ABB i-bus® KNX-lahendused täidavad kasutaja kõiki vajadusi ja nõudmisi. Lisaks kaasaegsetele valgustuse juhtimise süsteemidele nagu Dali (Digital Addressable Lighting Interface) ja Philips HUE, pakub uusim ClimaECO lahendus ka kütte-, ventilatsiooni- ja kliimaseadmete haldust. See omakorda aitab märkimisväärselt suurendada hoone energiatõhusust. ClimaECO juhtpaneel ABB-tacteo® on kaasaegse disainiga, puutetundlik must või valge klaaspaneel võimaldab kasutajal ise määrata nuppude funktsioone. Samuti on võimalik kasutada juhtpaneeli sisseehitatud kaardilugejat või temperatuurikontrollerit.

ClimaECO juhtpaneel ABB-tacteo® on kaasaegse disainiga, puutetundlik klaaspaneel, mis võimaldab kasutajal ise määrata nuppude funktsioone.
ClimaECO juhtpaneel ABB-tacteo® on kaasaegse disainiga, puutetundlik klaaspaneel, mis võimaldab kasutajal ise määrata nuppude funktsioone. Foto: ABB AS

Tacteo teeb unikaalseks oma konfiguraator, mille abil saab klient valida endale sobiva ikoonide ja nende kirjelduste tüübi. Tacteo personaliseerimine ei mõjuta toote hinda. ClimaECO kontrollerid edastavad kogu süsteemile sisestatud parameetrid, samuti võimaldavad mõõta õhurõhku, -temperatuuri, -niiskust ja CO2- näitu. Vajadusel saab kontrollereid ühendada muude juhtsüsteemidega, näiteks BACnet (Building Automation and Control Networks). Infovahetus toimub ühe paindkaabli abil, mille saab paigaldada tavaliste elektrikaablite kõrvale.

EQmatic QA/S  analüsaatorid võimaldavad jälgida elektri-, gaasi-, vee- ja küttekulusid. Visualiseerimine ja  andmetöötlus toimuvad integreeritud veebipõhise kasutajaliidese kaudu. Kasutusel on M Bus ja Modbus RTU protokollid.

Busch-VoiceControl® KNX pakub  ainulaadset võimalust hoonete juhtimiseks häälkäsuga kõneabiliste (Apple HomeKit, Amazon Alexa ja Google Assistant) kaudu. Saate ise otsustada, milliseid funktsioone soovite häälega juhtida: lüliteid, valgusregulaatoreid,  ruloolüliteid, termostaate jne. Tagatud on kuni 99 funktsiooni kontrollimine, kaugjuurdepääs on pilvepõhine.

ABB-free@home® juhtmeta seadmed pakuvad samasugust funktsionaalsust nagu juhtmega lahendused – side toimib antud juhul raadiosignaali teel. Seadmete kasutuselevõtt toimub samade liideste kaudu – tavalise veebibrauseri või ABB Free@Home App rakenduse abil. Võimalused jäävad samaks. Juhtmeta seadmed ühilduvad ajaprogrammidega ja häälkaskluste abil myABBLiving Space’iga. ABB-free@home® on mugavalt kasutatav tasuta mobiilirakendusega (Android või iOS). Lõppkasutajale tähendab see soodsat lahendust võrreldes analoogidega. Süsteem on lihtsal viisil integreeritav fonolukusüsteemiga Welcome M ja kasutab sama puutetundlikku juhtekraani  väliskaamerate kuvamiseks. Ühildub ka teiste ABB seadmetega nagu Secure@Home turvasüsteem, häälkäskluste seadmed ja Sonos audiosüsteem.

Kogu maja juhtimis-, turva- ja läbipääsusüsteeme täiendavad vahelduvvoolu autolaadimisjaamad EVLunic ja CEWE. Need on ette nähtud elektri- ja hübriidautode laadimiseks. Varustatud Type 1 ja Type 2 (Jaapani ja Euroopa) pistikutega.  Paigaldamiseks iseseisvalt tugipostile või pinna peale. Tavapistikutega 1f ja 3f varustatud kappide valikus on ka elektrimõõdikud ja RFID-võimalus.

ABB vahelduvvoolu autolaadimisjaama saab paigutada nii tugipostile kui seinapinnale.
ABB vahelduvvoolu autolaadimisjaama saab paigutada nii tugipostile kui seinapinnale. Foto: ABB AS

Lõppviimistlus täiuslikuks Busch-Jaegeri abil

ABB hooneautomaatikaga on võimalik siduda sadu lahendusi. Siinkohal tutvustame Teile Busch-Jaegeri seadmeid.

Busch-Dimmer®. Ilus muusika, klaas veini, pehme diivan. Soovid muuta atmosfääri veelgi intiimsemaks ja hubasemaks? Palun – innovaatilised ja elegantsed Busch-Dimmer®-seadmed pakuvad võimaluse luua just selline valgustus, mis sobib iga meeleolu ja sündmusega ning lisavad neile hetkedele erilise maagia. Muide, Busch-Rotary dimmer pakub kolme huvitavat lisafunktsiooni: aktiveerimine viimati kasutatud heledusega, aktiveerimine minimaalse heledusega; aktiveerimine maksimaalse heledusega. Täiuslik  valguskontroll ei ole kunagi olnud tõhusam ja lihtsam.

Valguskontroll ei ole kunagi olnud tõhusam ja lihtsam.
Valguskontroll ei ole kunagi olnud tõhusam ja lihtsam. Foto: ABB AS

Busch-Jaeger Watchdogs liikumisandurid hoolitsevad Sinu turvatunde eest. Nad on tähelepanelikud, abivalmid ja tõhusad. Nad juhivad  automaatselt mitmeid ülesandeid igas hoone osas, siseruumides ja väljas. Busch- Watchdogs on  disaini, ohutuse, tõhususe ja mugavuse ainulaadne kombinatsioon. Intelligentsed Busch-Jaegeri liikumisandurid ei jäta midagi saatuse hooleks. Nad tagavad, et teie uni on rahulik ja hoiavad vargad eemal isegi siis, kui olete puhkusel. P.S. Busch-Watchdog 180 reageerib isegi kehasoojusele.

Zeniti lülitid ja pistikupesad on Lõuna-Euroopa sugemetega klassika. Pakume ehedatest materjalidest disainraame: toonitud klaas, roostevaba teras ja tume kivi, samuti valge ja värvitud plast. Raamid on vormilt selgepiirilised. Zenit lülitid ja pistikupesad sobivad inimesele, kes hindab ehedaid materjale ja kvaliteeti kliendisõbraliku hinnaga. Zeniti valik on alati hea otsus, sest sellest saab Teie projektide nurgakivi.

Zeniti moodullülitid ja pistikupesad toodetakse Hispaanias, ABB Niesseni tehases.
Zeniti moodullülitid ja pistikupesad toodetakse Hispaanias, ABB Niesseni tehases. Foto: ABB AS

UK600 moodulkilbid – nutikas lahendus paigaldusideede elluviimiseks

Et ABB nutikate seadmete paigaldamine õnnestuks täiuslikult, on tarvis moodulkilpe. Peale toote  kvaliteedi on paigaldajatele igapäevatöös oluline moodulkilpide paindlikkus. UK600 nutikas  ruumikasutus ja läbimõeldud lahendused tagavad lihtsa, ohutu ning mugava paigalduse. UK600-seeria moodulkilbid töötati välja pärast põhjalikku tagasisidet klientidelt. ABB konsulteeris paljude elektrikute ja projekteerijatega erinevates riikides, võttes arvesse nende vajadusi ja soove. Seega on uus moodulkilp sümbioos ABB aastatepikkusest kogemusest tootjana ja klientide soovidest ning unistustest.

UK600-seeria moodulkilbid töötati välja pärast põhjalikku tagasisidet klientidelt.
UK600-seeria moodulkilbid töötati välja pärast põhjalikku tagasisidet klientidelt. Foto: ABB AS

UK600-seeria on täna omas klassis parim ning pakub lõputuid võimalusi disainile ja loovusele. UK600 on saadaval kolmes variandis ja viies suuruses. Võrreldes eelkäijatega on uues kilbis rohkem ruumi, mõeldud on ka nõrkvoolulahendustele meedia tarbeks ning suures valikus eri kujundusega uksi, et pakkuda sobiv lahendus igale sisekujundusstiilile. Plastuksega kilp võimaldab paremat WiFi-levi. Moodulkilpi on võimalik paigaldada erinevatele seinapindadele, nii plaat- kui ka kiviseintele. UK600 moodulkilp pakub mitmesuguseid funktsioone ja võimalusi, nagu näiteks innovaatiline kaablite ühendamine ja kolmene pistikupesa kuni 120 kraadi pööratava sisuga. Standardsed moodulkilbid on saadaval voolule kuni 63 A ja ühest kuni viie reani, ümberkujundatud multimeedialahendusega kolmest kuni viie reani ja uuendusliku kombikorpusega. UK600-seeria erinevate funktsioonide eesmärk on pakkuda mugavamat ja nutikamat paigaldust, et sillutada teed arukamatele ehitistele. ABB pakub majaehitajale hulgaliselt lahendusi.

Täiendav info:

Eduard Smagin

Hooneautomaatikalahenduste tootejuht, ABB AS

Telefon: 5680 1965

E-poest: eduard.smagin@ee.abb.com

Copy
Tagasi üles