Teatesõidu võitis Norra, Eesti sai 18. koha

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniil Steptšenko
Daniil Steptšenko Foto: Priit Simson

Laskesuusatamise MK-etapil Hochfilzenis võitis meeste 4 x 7,5 km teatesõidu Norra, Eesti nelik sai 18. koha.

Eesti teatemeeskonnast pidid korra trahviringil käima Kauri Kõiv, Roland Lessing ja ankrumees Daniil Steptšenko, vaid teises vahetuses sõitnud Indrek Tobreluts suutis varupadrunitega kõik märgid tabada. Kokku kasutasid Eesti mehed 12 varupadrunit. Viimase lasketiiru järel pidi aga Steptšenko rajalt ära astuma, kuna võitjameeskond oli juba finišis, sellest hoolimata teenis Eesti rahvuste karika arvestuses 18. koha punktid.

Esikoha teenis maailmameister ja olümpiavõitja Norra. Esimest vahetust sõitnud Rune Brattsveen andis Lars Bergerile vahetuse üle 10. kohal, Berger pidi küll käima trahviringil, kuid tõstis Norra kuuendaks. Kolmandas vahetuses sõitnud Emil Hegle Svendsen tõstis Norra teiseks ning mullune MK-sarja üldvõitja Tarjei Bø tabas kõik märgid ühtegi varupadrunit kasutamata ja tõi Norra võitjana finišisse.

Teise koha sai Venemaa, väga tubli sõidu tegi esimest korda Venemaa nelikusse pääsenud 24-aastane Dmitri Malõško, kes ankrumehena suutis lasketiirudes külma närvi hoida ja suusarajal viimasel ringil Prantsusmaa ankrumehel Martin Fourcade’il eest ära sõita. Venemaa nelikusse kuulusid veel Anton Šipulin, Andrei Makovejev ja Jevgeni Ustjugov. Kaotust Norrale kogunes 13,9 sekundit.

Kui viimase lasketiiru järel oli Venemaa edu kolmandal kohal olnud Prantsusmaa ees 4,7 sekundit, siis finišisse jõudes oli see koguni 17,1 sekundit. Prantsusmaa nelik (Vincent Jay, Simon Fourcade, Alexis Bœuf, Martin Fourcade) kaotas Norrale 31 sekundit.

Kokku oli võistlustules 25 meeskonda.

Meeste 4 x 7,5 km teatesõit

1. Norra 1:14.52,9 (1 trahviring + 7 varupadrunit)

2. Venemaa +13,9 (0+5)

3. Prantsusmaa +31,0 (0+6)

4. Rootsi +43,7 (0+7)

5. Austria +58,9 (0+5)

6. Saksamaa +1.18,7 (1+10)

...

18. Eesti 1+14

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles