Petta saanud Eesti pere jäi Kairosse lõksu

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pandivere Arendus- ja Inkubatsioonikeskus (PAIK) toetab külaelu arengut.
Pandivere Arendus- ja Inkubatsioonikeskus (PAIK) toetab külaelu arengut. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Koos väidetava petisega Egiptuses äri alustanud naine laostus täielikult ning ei suuda nüüd Kairos isegi oma laste kooliskäimise eest tasuda.

Egiptusesse elama kolinud ning Eesti aukonsulaadi sekretärina töötanud Monica tutvus töö käigus Eve Nuumaga, kes elas samuti Egiptuses ning kes pärast lühikest sõprust tegi ettepaneku Monica ema korteri müügist saadud raha eest koos arvutifirma luua, kirjutas Eesti Ekspress.

Ehkki aasta jooksul saabus Soomest neli konteinerit raalidega, ei kuulnud Monica lubatus kasumist midagi ning 2006. Aasta kevadel kadusid tuntud Eesti kohtuniku tütar Eve ja tema egiptlasest abikaasa sootuks.

2007. aasta lõpus mõistis kohus Eve Nuuma ja tema mehe Tamer Alzeidy tagaselja süüdi kelmuses ning karistas neid kaheaastase vangistusega, kuid riigist lahkunud paar ei ole karistust ära kandnud.

Väidetavalt Soomes õppiva Eve Nuuma sõnul on naise süüdistused aga laim ning ebaõnnestunud arvutiäri puudutas vaid tema abikaasat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles