Naiste teatesõidus võidutses samuti Norra

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidukas Norra naiskond (vasakult): Fanny Horn, Elise Ringen, Tora Berger, ja Synnøve Solemdal.
Võidukas Norra naiskond (vasakult): Fanny Horn, Elise Ringen, Tora Berger, ja Synnøve Solemdal. Foto: SCANPIX

Laskesuusatamise MK-etapil Hochfilzenis võitis naiste 4 x 6 km teatesõidu Norra naiskond. Teatavasti võitis ka meeste teatesõidu Norra.

Esimest vahetust sõitnud Fanny Horn kasutas nelja varupadrunit ja andis teatevahetuse üle üheksandana, Elise Ringen kasutas samuti nelja varupadrunit, kuid tõstis Norra viiendaks. Suurepärase vahetuse tegi Synnøve Solemdal, kes tõstis Norra kindlalt esimeseks. Viimasena läks rajale Tora Berger, kes küll viimases tiirus viimasel lasul rabistas ja alles teise varupadruniga märgi alla sai, kuid näitas suusarajal head kiirust ja tõi Norra võitjana finišisse.

Viimasest lasketiirust lahkudes oli Norra edu lähima jälitaja Prantsusmaa ees vaid 0,6 sekundit, kuid finišis edestas Norra Prantsusmaad juba 13,6 sekundiga. Marie Laure Brunet, Anais Bescond, Sophie Boilley ja Marie Dorin Habert võtsid nelja peale vaid kolm varupadrunit.

Kolmanda koha sai Venemaa naiskond (Svetlana Sleptsova, Natalja Sorokina, Anna Bogali-Titovets, Olga Zaitseva), kaotades võitjale 29,4 sekundit. Venelannad vajasid kuut varupadrunit.

Eesti teatenaiskonda välja ei pannud.

Naiste 4 x 6 km teatesõit

1. Norra 1:07.13,3 (0 trahviringi + 10 varupadrunit)

2. Prantsusmaa +13,6 (0+3)

3. Venemaa +29,4 (0+6)

4. Poola +1.28,2 (0+4)

5. Valgevene +2.07,5 (0+8)

6. Saksamaa +2.21,9 (0+13)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles