Läti finantsjärelevalve: kuulujutud Swedbanki probleemidest on alusetud

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees reedel Swedbanki peakontori ees Stockholmis.
Mees reedel Swedbanki peakontori ees Stockholmis. Foto: SCANPIX

Spekulatsioonid Swedbanki teemal on kuulujutt ja kartused panga finantsseisu suhtes on alusetud, kinnitas Läti pangandusjärelevalve (FKTK).

«Kuulujuttude põhjusi on raske mõista. Nii pank kui meie oleme olukorrast teadlikud ning oleme valmis tagama klientidele kõik teenused, kaasa arvatud täiendav sularaha vedu pangaautomaatidesse, kui seda peaks vaja minema,» kinnitas FKTK juhi kohusetäitja Janis Brazovskis.

Brazovskise sõnutsi tegeletakse kuulujuttude allika kindlakstegemisega.

Brazovskis kinnitas, et vestles isiklikult pangandusjärelevalve endise juhi Uldis Cerpsiga, kes nüüd töötab Rootsi pangandusjärelevalves ning viimane kinnitas, et Swedbank töötab Rootsis tavapäraselt.

Läti majanduslehe Dieans Bizness võrguväljaanne vahendas lõunanaabrite majandusministri Daniels Pavlutsi Twitteri teadet, kus viimane kinnitas, et Swedbank on stabiilne pank ning kõigile, kes tahavad mingil põhjusel oma raha pangast välja võtta, seda ka jätkub.

Ministri sõnutsi on Swedbanki kapitali adekvaatsuse näitaja 23 protsenti ning likviidsuskoefitsent (näitaja, mis ilmestab ettevõtte võimet lühiajalisi kohustusi tagasi maksta- toim.) 52 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles