Madison süüdistustest Kuusiku vastu: mina ei tea, mis on lõplikult tõde, vaid selleks on uurimine (19)

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Jaak Madison
Jaak Madison Foto: Elmo Riig

Riigikogu liige ja Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) aseesimees Jaak Madison ootab ära, mida ütleb ametlik uurimine erakonnakaaslase, perevägivallasüüdistuste tõttu ministrikohalt tagasiastuva Marti Kuusiku suhtes. Ajakirjanduses levivate faktide kohta suhtub ta seni skeptiliselt.

«Palju on kommenteerijaid, targutajaid, midagi ütlejaid. Ma ütlen vähe, väga vähe. Kuid ütlen seda, et perevägivald on Eestis suur probleem, kõikjal on see probleem. Sellesse tuleb suhtuda nulltolerantsiga,» kirjutab Madison sotsiaalmeedias.

Madison toob välja, et vägivallajuhtumite uurijaks on politsei ja õiguskaitseorganid. «Nemad peavad välja selgitama tõe. Nii kaua, kui pole süüdi kedagi tunnistatud, kui pole isegi konkreetseid fakte, ei tohi ka kedagi kõlakate põhjal hukata.»

Ta jätkab: «Eile [üleeile - toim] väitis Eesti Ekspressi peatoimetaja Erik Moora saates «Ringvaade», et vihjed ja info olevat laekunud vägivalla asjus juba aasta tagasi. Seega meediaväljaanded isegi ei kaalunud info edastamist politseile? Oli täiesti ükskõik, kuna isik pole minister ning seega ei ole ka mõtet teha artiklit, saamaks palju kommentaare ja lugejaid? Kahepalgeline. Väga vastik.»

«Mina ei tea, mis on lõplikult tõde, vaid selleks on uurimine,» märgib Madison. «Ajakirjandus pole enne sellele kaasaaitamiseks midagi teinud, vaid pannud ühe perekonna, ka väikesed lapsed, ülimalt halba olukorda,» lisab poliitik.

Perevägivallasüüdistuste alla sattunud üleeile ametivande andnud EKREsse kuuluv väliskaubanduse- ja infotehnoloogiaminister Kuusik teatas eile õhtul ametist tagasiastumisest. EKRE sõnul erakonnal veel uut ministrikandidaati ei ole.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles