Seeder IRLi juhiks ei kandideeri

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder.
Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuigi IRLi erinevate leeride ühendajana on teiste seas välja käidud ka praeguse põllumajandusministri Helir-Valdor Seederi nimi, siis mees ise IRLi esimehe kohale pürgida ei kavatse.

«Minu plaanide hulka see kindlasti ei kuulu,» rõhutas põllumajandusminister Kuku raadio hommikusaatele antud intervjuus. «Valimisteni jaanuaris 2012 on veel aega, erakonna sees arutatakse muidugi kandidaatide nimesid ning neid on isegi rohkem kui viis, küllap nende seast leitakse parim lahendus,» märkis Seeder.

Hiljuti lahvatanud elamislubade skandaal, mis päädis poliitikute Indrek Raudse ning Nikolai Stelmachi lahkumisega erakonnast, Seederi hinnangul koalitsioonile ning IRLi osalusele selles siiski saatuslikuks ei saa. «Kõik asjaosalised on oma otsused vastu võtnud, nüüd tuleb tekkinud olukorras edasi minna,» märkis minister, kinnitades siiski sisevastuolude olemasolu erakonnas.

«Erakonna sees on erinevaid arvamusi ja hoiakuid, kuid möödunud laupäeval toimunud IRLi volikogu oli samm õiges suunas. Andsime erakonna liikmetele võimaluse ise oma arvamus välja öelda, salajasel usaldushääletusel said seisukohta näidata volikogu liikmed, mis selgitas välja tegelikud jõuvahekorrad – kõik see võttis mõnevõrra pingeid maha,» selgitas Seeder. Ta lisas, et erakonna lõhenemist kaheks osaks, niinimetatud kampsuniteks ja pintsakuteks, kindlasti ei toimu, kuigi eriarvamuste tõttu võib üks või teine inimene erakonnast lahkuda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles