Pevkur: üks poliitiline minister muutub oma tegevusega ise ohuks põhiseaduslikule korrale (6)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Hanno Pevkur: "Kui keegi arvab, et siseministeeriumis on võimalik olla lihtsalt niisama, ilusa väljanägemise ja hea jutuga, siis ma usun, et see inimene ei tea, kuidas Eesti riigis asjad käivad. Näiteks Eston Kohver poleks kindlasti koju saanud, kui ses ametis oleks olnud pelgalt hea jutuga inimene."
Hanno Pevkur: "Kui keegi arvab, et siseministeeriumis on võimalik olla lihtsalt niisama, ilusa väljanägemise ja hea jutuga, siis ma usun, et see inimene ei tea, kuidas Eesti riigis asjad käivad. Näiteks Eston Kohver poleks kindlasti koju saanud, kui ses ametis oleks olnud pelgalt hea jutuga inimene." Foto: Matti Kämärä

Reformierakonna juhatuse liige Hanno Pevkur loodab, et Mart Helme ei sekku Marti Kuusiku vastu algatatud kriminaalmenetlusse. 

Hanno Pevkur reageeris tänahommikusele Mart Helme sõnavõtule, kus Helme väitis, et peab Eesti põhiseaduslikku korda taastama, kus ei tohi käsitada kuriteos süüdi olevana enne, kui tema kohta on jõustunud süüdimõistev kohtuotsus. 

«Kas siseminister tahab korraldada riigipööret,» küsib reformierakondlane Hanno Pevkur ning mainib, et  Eesti põhiseaduslik kord on tagatud ja riik toimib.

«Loomulikult saab kriminaalkorras kedagi süüdi tunnistada ainult kohus, ent selle eelduseks on sõltumatu ja objektiivne uurimine ja kohtupidamine,» vastab Pevkur siseministri jutule. Pevkur loodab, et siseminister Helme ei sekku tänaseks eksminister Kuusiku kriminaalasja uurimisse ja laseb uurijatel oma tööd teha. «Vastasel korral oleme olukorras, kus üks poliitiline minister muutub oma tegevusega ise ohuks põhiseaduslikule korrale,» kirjutas Hanno Pevkur sotsiaalmeedias. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles