Tunnustatud IT-guru nöökis inglise pensionäre ja Dansket (5)

Martin Laine
, reporter
Copy
Kirill Tripolski eitas teisipäevasel kohtuistungil süüd ja väitis, et pole ulatuslikku kelmust toime pannud.
Kirill Tripolski eitas teisipäevasel kohtuistungil süüd ja väitis, et pole ulatuslikku kelmust toime pannud. Foto: Eero Vabamägi

Eesti tippspetsialisti firmast voolas läbi üle miljoni euro Inglismaa pensionäride raha. Kahju kannatas aga Danske pank, kes pidi olematud tehingud ohvritele kinni maksma.

Kirill Tripolski on IT valdkonnas äärmiselt tunnustatud spetsialist. Ta on olnud Eesti populaarseimate portaalide rate.ee, kuldnebors.ee ja kv.ee väljaarendamise juures. Tal on magistrikraad matemaatikas ja majanduses, kõrgharidus programmeerimises. Tegutseb kinnisvaraga tegeleva investeerimisplatvormi tehnoloogiadirektorina (CTO).

Neli aastat tagasi jõudis Tripolski kinnisvaraärisse ja asutas osaühingu Euro Leisure Group (ELG). Tema nimel oli kena korter ideaalses asukohas, Tallinna vanalinnas Niguliste tänaval. Väidetavalt seisneski ELG äritegevus nimetatud elamispinna lühiajalises väljaüürimises.

Hiljem selgus, et see oli hämmastavalt kahjumlik äri. Seitsme kuuga suutis firma pankrotti minna ning jääda võlgu üle miljoni euro.

Kuidas on võimalik lihtsas majutusäris nii kolossaalselt kõrbeda?

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles