ERR: firmad ja ülikoolid hakkavad ravimuda uurima

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil mudaravi protseduur.
Pildil mudaravi protseduur. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Teadlased, arstid ning disainerid Eestist ja välismaalt hakkavad uurima ravimuda omadusi ning selle kasutus- ja turundusvõimalusi.

Koostöö teine tegevussuund on närvikahjustusega inimeste ravi, liikumis- ja tegevusvõime uuringud, ortopeediline tootedisain ja palju muud, vahendab ERR Uudised.

Haapsallu loodava terviseedenduse ja kompetentsikeskuse rajamine läheb maksma 3,75 miljonit eurot ning sea saab tööd 30 inimest, kes palgatakse järgmise aasta sügiseks, kui laborid valmis saavad.

«Praegu on keeruline prognoosida, kui palju tuleb täpselt patente ja kui palju kasulikke mudeleid kummastki valdkonnast, aga mõlemad meeskonnad saavad kindlasti komplekteeritud ja mõlemad laborid saavad Haapsallu rajatud,» ütles Tallinna ülikooli Haapsalu kolledži arendusjuht Talis Vare.

Terviseedenduse ja kompetentsikeskus koosneb 15 osapoolest, kelle hulgas on Tallinna ja Tartu ülikoolid, mitu spaad, farmaatsiatööstus ja Haapsalu linn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles