Vene meedia: Prohhorovi kandideerimine võib olla Kremli salasepitsus

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Prohhorov Interfaxi meediakeskuses. Tagaplaanil paistab peaminister Vladimir Putini pilt.
Mihhail Prohhorov Interfaxi meediakeskuses. Tagaplaanil paistab peaminister Vladimir Putini pilt. Foto: SCANPIX

Vene miljardäri Mihhail Prohhorovi otsus pürgida Vene presidendiks võib olla Kremli salasepitsus, kirjutavad Vene erinevad meediaväljaanded.

Tegemist võib olla taktikalise otsusega, mis on töötatud välja koos Vladimir Putiniga, kirjutab näiteks Vedomisti. Selle taga on püüd vähendada pingeid, mis kerkisid üles seoses 4. detsembri riigiduuma valimistulemuste väidetavate võltsimiste tõttu.

«Asjatundjate sõnul tahavad võimud nõrgestada protestimeelsust ühiskonnas,» kirjutab Vedomosti. Ajaleht viitab oma allikale Kremlis, et miljardäri esiletõus ei olnud Putinile üllatus, kuna ta on püsinud kontaktis nii peaministri enda kui tema lähikonnaga.

Online väljaanne gazeta.ru märgib, et miljardäri avaldus tuli mitu nädalat pärast seda, kui ta avalikult ja silmanähtavalt teravalt oli läinud tülli Kremliga plaani tõttu hakata juhtima ettevõtlust toetavat poliitilist parteid.

«Eksperdid arvavad, et Prohhorovi pakkus vihaste meeleavaldajate jaoks välja Kreml või siis tema kandidatuuri ei registreerita,» lisas gazeta.ru.

Kommersandi väitel on paljud rahul, et meeleavaldajatele tekkis presidendikandidaat, kuid teised on veendunud, et tegemist on Kremli plaaniga.

Valitsusmeelne Komsomolskaja Pravda avaldas uudise Prohhorovi kandideerimisest esilehel, mis vihjab Kremli positiivsele suhtumisele teatesse.

Venemaalased valivad uue presidendi 4. märtsil 2012.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles