Lähipäevil näeb nii kevadet kui ka talve

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VARAKEVAD MUSTJALAS: Aare Alliku kaamerasilma ette jäi korralik kobar lumikellukesi läinud pühapäeval Mustjalas Käsitöösahvri õuel.
AARE ALLIK
VARAKEVAD MUSTJALAS: Aare Alliku kaamerasilma ette jäi korralik kobar lumikellukesi läinud pühapäeval Mustjalas Käsitöösahvri õuel. AARE ALLIK Foto: Saarte Hääl
Läinud nädalalõpul Kuressaares 7,1 soojakraadini tõusnud temperatuurinäit oli juba õige kevadine, kuid veebruaris on Saaremaal olnud isegi kõrgemaid temperatuure.

Ilmateenistuse ilmavaatluste osakonna juhataja Miina Krabbi sõnul pärineb veebruari soojarekord Saaremaal aastast 1990, kui 23. veebruaril oli saarel sooja 10,8 kraadi. Läinud laupäevane näit jäi Kuressaares pidama aga 7,1 kraadi peale. Roomassaares oli samal ajal 4,2 kraadi sooja, sama palju jagus sooja ka Sõrves ning Vilsandil mõõdeti nädalalõpul 4,9 soojakraadi.

Ilmaprognooside osakonna juhtivsünoptiku Taimi Paljaku sõnul on taolisi aastaid küll olnud, kui Saaremaalgi keset veebruari kevad oma nägu näitab.

“Aga mis edasi saab – vahepeal läheb nüüd veel soojaks, see tähendab, et temperatuur jääb plusskraadidesse nii öösel kui ka päeval,” rääkis Paljak. Täna tuleb aga veidi lörtsi ja vihma, kolmapäeva päeval pöördub tuul loodesse ja tõuseb tõenäoliselt väga tugevaks, kirjeldas ta.

Kolmapäeva õhtupoole langeb temperatuur jällegi miinusesse ning sealt edasi neljapäev tuleb taas külm. “Külm tuleb ka reedene päev, aga laupäeva ööseks või laupäeva päevaks läheb uuesti soojaks ja sama soe, nagu oli eelmine laupäev, võib tulla Saaremaal taas pühapäev – siis võib oodata 7–8 plusskraadi.”

Samas rõhutas ta, et see on hetkeprognoos ja veebruar on olnud tänavu üldse väga muutlik, seega sajaprotsendiliselt seda uskuda ei saa. Korralikku lund Taimi Paljaku sõnul aga praegu ette näha ei ole. “Suuremad sajud lähevad meist ikkagi mööda,” kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles