Prima Vista kirjandusfestival jõuab ka Saaremaale

Kultuuritoimetus
Copy
Keiti Vilms.
Keiti Vilms. Foto: Madis Sinivee

Tänasest. 2. maist kuni selle nädala lõpuni toimuvad rahvusvahelise kirjandusfestivali Prima Vista üritused selleaastases partnerasulas Orissaares. Mitmekesine programm pakub lugejatele töötubasid, näitusi, raamatulaata, kohtumisi kirjanikega ja isegi bussireisi mööda kirjanduslikke kive Muhus ja Ida-Saaremaal.  

«Orissaare on tuntuks saanud sellega, et siin laiutab keset jalgpallistaadionit 2015. aasta Euroopa puu, lisaks toimub siin ülipopp elustiilifestival I Land Sound,» rääkis Prima Vista festivali partnerlinna projektijuht Kaisa Ling. «Siit pärit seenelised on samuti üle Eesti kuulsaks saanud. Aga Orissaare ja selle lähiümbrusega on seotud mitmed olulised kirjandusinimesed ja -sündmused. Just nendele meie festivali programm keskendubki.»

Neljapäeval toimub põhikooli õpilastel kohtumine lastekirjanik Anti Saarega ning pärastlõunal jätkatakse noortekeskuses loovtegevuste õpitoaga. Reede hommikul saavad põhikooli viimaste klasside ja gümnaasiumi õpilased vaadata kultusfilmi «Siin me oleme» ja kuulata Kadri Tüüri kommentaare linateosele.

Nädalavahetusel avatakse raamatukogus ja kultuurimajas mitmed näitused, toimub kasutatud raamatute laat ning õhtupoolikul on kõik oodatud kuulama vestlusringi, kus räägivad Merca (Merle Jääger), Keiti Vilms, Contra, Mudlum ja Mehis Tulk.

Pühapäeva hommikul saavad varajased ärkajad teha bussiga külastuse kirjanduslike kivide juurde nii Muhus kui Saaremaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles