Gruusia kodanikust roolijoodik sai Eestisse sissesõidukeelu

Agaate Antson
, Reporter
Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Vilja Kohler

Alkoholijoobes liiklusõnnetuse põhjustanud Gruusia kodanik sai karistuseks vangistuse ja sissesõidukeelu.

Aprillis toimus Saku vallas liiklusõnnetus, kus BMW-d juhtinud alkoholijoobes grusiin rammis mitmeid liiklusmärke ja sõitis teelt välja. Autojuht õnnetuses viga ei saanud ja ka teisi reisijaid autos polnud.

38-aastane Gruusia kodanik sai nüüd karistuseks vangistuse ja sissesõidukeelu kolmeks aastaks.

Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse juht Hannes Kullamäe sõnul lõhkus BMW enne teepiirdesse sõitmist mitu elektroonilist liiklusmärki ning jalakäijate foori. Sündmuskohale sõitnud politseinikud leidsid autojuhi pisut eemalt tuigerdamas.

«Kokkuvõttes oli see õnnelik õnnetus, sest teepiire peatas sõiduki enne, kui oleks võinud juhtuda midagi hullemat. Selline teguviis on siiski eluohtlik nii endale kui ka kaasliiklejatele ja ei tasu õnnele loota,» ütles Kullamäe. Tema sõnul on see juhtum näide sellest, kuidas alkoholi tarvitamine ja juhtimine ei käi kokku.

Lühimenetlusega mõistis kohus roolis olnud mehele lõplikuks põhikaristuseks vangistuse neljaks kuuks, millest kohe tuli ära kanda seitse päeva.

Ülejäänud kolm kuud ja 23 päeva vangistust ei kuulu täitmisele, kui mees ei pane aastase katseaja jooksul toime uut tahtlikku kuritegu. Lisakaristusena määrati talle Eesti Vabariigist väljasaatmine koos sissesõidukeeluga kolmeks aastaks. Kohtuotsus jõustus aprilli lõpus.

Selle aasta nelja kuuga on joobes juhtide süül toimunud 140 liiklusõnnetust, neis on vigastada saanud 26 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles