Järelvaadatav: Otseülekanne konverentsilt «Tuleviku haridus»

Copy
Hariduskonverentsi "Tuleviku haridus"
Hariduskonverentsi "Tuleviku haridus" Foto: Eesti Montessori Ühing

Postimees teeb reedel, 3. mail otseülekande Eesti Montessori Ühingu korraldatavalt hariduskonverentsilt «Tuleviku haridus». Peakõneleja on neuropsühholoog ja Arenguhariduse Uuringute Keskuse direktor Steve Hughes Ameerika Ühendriikidest, kes teeb ettekande haridusest neurobioloogia vaatenurgast. Lühidalt sellest, milline peaks olema haridus, arvestades laste aju arengut ja 21. sajandil vajalikke oskusi.

Päevakava:

10.00–10.30    Tiiu Kuurme «Milline võiks olla hariduse tulevik Eestis?»

10.30–12.30    Steve Hughes «Education for Life: Neuroscience Perspectives on Montessori Education» (inglise keeles)

12.30–13.30    Lõunapaus

13.30–15.30    Outi Leiste «Montessori Education at the Elementary Level» (inglise keeles)

15.30–16.00    Kohvipaus

16.00–16.30    Eesti Montessori Ühing «Montessori pedagoogika hetkeseis Eestis»

Konverentsi peakõneleja on neuropsühholoog ja Arenguhariduse Uuringute Keskuse direktor Steve Hughes Ameerika Ühendriikidest, kes teeb ettekande haridusest neurobioloogia vaatenurgast. Lühidalt sellest, milline peaks olema haridus, arvestades laste aju arengut ja 21. sajandil vajalikke oskusi.

Lisaks esinevad kasvatusteadlane Tiiu Kuurme ja 20-aastase kogemusega Montessori õpetaja Outi Leiste Soomest.

Konverentsi eesmärk on tutvustada teaduslikke aluseid, mille kohaselt Montessori pedagoogika tugineb ja toetab laste loomulikku neurobioloogilist arengut ning arendab koostöö- ja suhtlemisoskust, kriitilist mõtlemist, kohanemisvõimet, enesejuhtimisoskusi ja teisi RÕKis defineeritud 21. sajandi oskusi. Lisaks tutvustab konverents konkreetseid Montessori praktikaid ja loob platvormi arutamaks, kas Eesti vajab Montessori lasteaedu ja koole ning millist lisaväärtust need meie haridussüsteemis looks.  Montessori on geograafiliselt kõige laiaulatuslikum pedagoogika maailmas: lasteaedu ja koole on kokku üle 22 000 ja need tegutsevad 110 erinevas riigis.

Lastevanemate ja haridusspetsialistide huvi Montessori kui kasvatusteadusliku teooria ja seda toetava õppevahendite kogumiku vastu on viimase aasta jooksul Eestis hüppeliselt kasvanud. Eesti suurim Montessori-teemaline Facebooki-grupp koondab ligi 12 000 lapsevanemat ja pedagoogi ning kasvab igakuiselt paarisaja liikme võrra. Viimasest välisesinejaga kogupäevasest koolitusest võttis osa ligi 200 inimest. Kümmekond Eesti lasteaeda on näidanud üles huvi luua oma lasteaeda Montessori rühm. Esimene neist, Tallinna Endla lasteaed, plaanib Montessori pilootrühmaga alustada juba sellel sügisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles