Paremäärmuslaste kleeps põhjustas Saksa politseis skandaali (1)

Copy
Duisburgi linnas märgati politseiauto päikesesirmil paremäärmusliku liikumisega seotud kleepsu.
Duisburgi linnas märgati politseiauto päikesesirmil paremäärmusliku liikumisega seotud kleepsu. Foto: twitter

Saksamaal Duisburgi linnas märkasid möödakäijad, et ühe politseiauto päikesesirmi vahel oli paremäärmusliku liikumise kleeps. Politsei alustas juhtunu osas sisejuurdlust.

Paremäärmusliku Identitarian liikumisega seostatav kleeps oli ühe politsei patrullauto päikesesirmi vahel, teatas politsei täna ametlikus avalduses. 

Saksamaa lääneosas Nordrhein-Westfaleni liidumaal asuva Duisburgi linna elanikud jagasid sotsiaalmeedias pilti sellest, kuidas 1. mail võis ühes politseiautos märgata paremäärmusliku liikumisega seotud kleepsu. Politsei alustas kuulduste põhjal uurimist.

Identitarian liikumisega seotud kleeps, millel oli kiri «Kaitse ennast! See on sinu riik» ja liikumise nimi ning veebiaadress, pälvis palju tähelepanu, sest nimetatud liikumine on Saksamaa sisejulgeolekuameti suurendatud tähelepanu all. Seda nähakse kui poliitilist liikumist, mille ideed on inimõiguste ja pluralistliku demokraatia vastu.

Liidumaa siseminister Herbert Reul, väljendas kleepsu leidmise järel raevu. «Millelgi sellisel ei ole politseiautos kohta,» ütles ta Saksa ajakirjale Der Spiegel.

Duisburgi politseiülem Elke Bartels mõistis politseiautost leitud kleepsu samuti hukka.

«Rassistlikul ideoloogial ei ole kohta politsei ridades ja seda ei tolereerita mitte mingil tingimusel,» sõnas ta ja kinnitas, et juhtumit uuritakse tõsiselt ning vajaduse korral rakendatakse politseinike suhtes distsiplinaarmeetmeid. 

Tegemist pole esimese korraga, kui Saksa politseinikke kahtlustatakse seotuses paremäärmuslusega. 

2016. aastal pälvis tähelepanu Saksamaa idaosas asuva Tüüringi liidumaa politsei, kuna politseiauto armatuurlaual märgati paremäärmuslikku ajakirja. 

Eelmisel aastal avastati Frankfurdi politsei ridades kuus politseinikku, kes olid omavahel sotsiaalmeedias jaganud rassistlikke pilte ja sõnumeid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles