Alko1000 juht: piirikaubanduse kuldajad on möödas (9)

BNS
Copy
Alko1000 juht Einar Visnapuu.
Alko1000 juht Einar Visnapuu. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Alkoholipoodide keti Alko1000 eestvedaja Einar Visnapuu hinnangul on piirikaubandus selges languses ning seetõttu keskendub ettevõte üha enam Eesti siseturule.

«Esimese kvartali ja aprilli müüginumbrid kõnelevad enda eest – sisuliselt on kaks varianti, kas Eesti rahvas on hakanud vähem alkoholi tarbima või ostetakse seda Eestist ning vähem piiri pealt. Esimest varianti ma väga ei usu,» märkis Visnapuu pressiteate vahendusel.

Alko1000 eestvedaja sõnul on piirikaubanduse kuldajad möödas ning ettevõte keskndub enam Eesti siseturule.

Visnapuu sõnul on inimeste elatustase kasvamas ning inimestel pole enam motivatsiooni sõita Tallinnast teise Eesti otsa alkoholi järele. «Eks oma rolli mängib kindlasti ka kütuse tõusev hind. Siin ei ole kahtlustki, et siseturg eriti õlle osas on taastumas,» rääkis ta.

«See pole ainult minu nägemus asjadest, ka Läti kaupmehed räägivad aina tihemini piirikaubanduse vähenemisest, sest siseturg on neil stabiilne,» lisas Visnapuu. Tema sõnul on jaeketi kliendid peamiselt Lõuna-Eesti inimesed, kelle jaoks piir on lähemal ning kaugemalt tulevad need, kes ostavad hulgi.

Samas piirikaubanduse kadumisse ta ei usu. «Kui piirikaubandus on juba kord tekkinud, siis ta naljalt ära ei kao,» lausus Visnapuu.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles