Meediajuhtide kaotatud närv ja poliitikute punktivõit (107)

Oliver Kund
, reporter
Copy
Nii Vilja Kiisler kui Ahto Lobjakas on oma sõnade ja ütlemiste pärast saanud kõige räigema sõimu osaliseks. 
Nii Vilja Kiisler kui Ahto Lobjakas on oma sõnade ja ütlemiste pärast saanud kõige räigema sõimu osaliseks. Foto: Shutterstock/Ekraanitõmmised

EKRE suhtes kriitilisi ajakirjanikke Ahto Lobjakat ja Vilja Kiislerit tabas ähvarduste laine ning nende ülemusi orkestreeritud kaebuste laviin. Kuidas juhtus, et kahe meediamaja juhid kaotasid närvi, ajakirjanikud lahkusid ja kogu loos haaras punktivõidu EKRE tiib?

Teisipäeva, 16. aprilli hommik. Postimehe poliitajakirjanduse raudvara Vilja Kiisler avaldab väljaande veebis arvamusartikli pealkirjaga «Asi pole retoorikas, sisu on õõvastav».

Mõtteavaldus tõukub Kiisleri päev varem tehtud otse-eetri usutlusest Euroopa Parlamenti kandideeriva EKRE poliitiku Jaak Madisoniga.

Kiisler räägib arvamusloos oma sisetundest, et Madison ja Henn Põlluaas võivad end väljendada viisakamalt kui Mart ja Martin Helme, ent nende retoorika juured näivad viivat sama allikani: EKRE Euroopa sõsarparteide infovoogudeni, kus levitatakse «alternatiivseid fakte» ja väljamõeldisi.

Kommentaarid (107)
Copy
Tagasi üles