SASi nädalapikkune pilootide streik lõppes (1)

Copy
SAS-i reisilennuk õhku tõusmas.
SAS-i reisilennuk õhku tõusmas. Foto: Reuters/ScanPix

Skandinaavia lennufirma SAS teatas eile hilisõhtul, et jõudis pilootide ametiühinguga kokkuleppele nädal aega kestnud streigi lõpetamises; tööseisaku tõttu jäi ära üle 4000 lennu ning see mõjutas enam kui 380 000 reisijat. 

«Ma tunnen kergendust, teatades meie klientidele ja töötajatele, et saame nüüd selle konflikti seljataha jätta,» ütles neljapäeva õhtul pressikonverentsil SASi tegevjuht Rickard Gustafson.

Gustafson lisas, et uus kollektiivleping kehtib järgmised kolm aastat ning selle on allkirjastanud ettevõte ning piloote esindav ametiühing.

Tegevjuht avaldas lootust, et tavapärane lennugraafik taastub nii kiiresti kui võimalik, lisades samas, et selleks võib kuluda kuni 24 tundi.

«Paljud lennukid ja paljud meeskonnad ei ole praegu õigetes asukohtades,» märkis Gustafson.

Pea nädal on möödas sellest, kui 1409 pilooti Rootsis, Taanis ja Norras peatasid 26. aprillil töö. Ära on jäänud nii siselennud kui ka Euroopa ja pikamaalennud.

Rootsi lennukipilootide liit tõi streigi põhjenduseks «halvenevad töötingimused, ennustamatud töögraafikud ja töökohtade ebakindluse».

Liit teatas neljapäeval, et nad saavutas 2019. aastaks 3,5-protsendise, 2020. aastaks 3,0- protsendise ja 2021. aastaks 4,0-protsendise palgatõusu. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles