Pompeo: Venemaa ja Kuuba kontrollivad Venezuela julgeolekuorganeid

BNS
Copy
Venezuela opositsioonijuht Juan Guaidó Caracases Nicolás Maduro vastaseid meeleavaldajaid innustamas.
Venezuela opositsioonijuht Juan Guaidó Caracases Nicolás Maduro vastaseid meeleavaldajaid innustamas. Foto: Carlos Garcia Rawlins/Reuters/Scanpix

Sajad Kuuba ja Vene esindajad on võtnud oma kontrolli alla Venezuela julgeolekuorganid, suunates valitsuse poliitikat, ütles USA välisminister Mike Pompeo. 

«Me kuuleme praegu inimesi ütlemas, et me peaksime ära hoidma sissetungi Venezuelassse. Tegelikult on see juba aset leidnud,» märkis Pompeo.

«Kuubalased tungisid sinna mõnda aega tagasi, nüüd järgnesid neile venelased. Kuubalaste arv ainuüksi Venezuela julgeolekustruktuurides küünib tuhandeteni, venelasi on seal sadu, kui mitte rohkem,» lisas minister. 

Tema sõnul kaitseb Kuuba julgeolekujõudude võimas aparaat (Venezuela presidenti Nicolás) Madurot seal, kus ta end peidab.

Pompeo kinnitas, et kuubalased on Venezuelas tunginud «väga sügavale».

«Nad kontrollivad majandust, on riigi paljaks röövinud. Nad nõudsid paljude aastate vältel, et Venezuela teeks Kuuba jaoks naftale allahindlust, tekitades sellega kahju Venezuela rahvale,» lausus Pompeo ajakirjanik Ben Shapirole. 

Ministri sõnul on ka venelaste eesmärk Venezuelas peaasjalikult oma majandushuvide kaitsmine. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles