Mupo määras nelja kuuga trahve 123 576 eurot

BNS
Copy
Foto: Mupo

Tallinna munitsipaalpolitsei (mupo) määras nelja kuuga ühistranspordis sõiduõiguseta sõitjaile ja linnas valesti parkijaile kokku 6114 trahvi kogusummas 123 576 eurot.

Ühistranspordis piletita sõitjatele määrasid mupo ametnikud nelja kuuga 929 trahviotsust kogusummas 18 892 eurot. Linnas valesti parkijatele määras mupo kokku 5185 trahviotsust kogusummas 104 684 eurot.

Aprillis koostasid mupo ametnikud ühistranspordis piletita sõitjatele 325 trahviotsust kogusummas 6882 eurot. Linnas valesti parkijatele koostas mupo 1680 trahviotsust kogusummas 33 600 eurot.

Mupo aprillikuu eesmärk oli pöörata erilist tähelepanu haljasaladel parkimisele – kokku koostati 431 trahviotsust üldsummas 8620 eurot.

«Kevadel on murukamar habras ja pinnas niiske. Rasked autod vajutavad sinna sügavaid roopaid ja nii tekivad inetud mudamülkad. Muda teadagi kandub ratastega tänavale ja seal mingil hetkel ära kuivanuna lendub tuulega õhus, inimesed omakorda hingavad seda sisse ja nurisevad, et linn ei korista. Aprill oli Tallinnas heakorrakuu ning kommunaalamet asus tänavaid talvisest mustusest puhastama ja pesema – paraku tekkiski siin kohati olukordi, kus värskelt pestud tänavale sattus taas pori ning mustus,» rääkis mupo pressiesindaja Meeli Hunt BNSile.

«Tegime mitu reidi ja ka patrull pööras haljasaladele senisest suuremat tähelepanu ja tulemus oli näha: aprillis koostati 431 trahviotsust üldsummas 8620 eurot, kus rikkumiseks oli märgitud «parkimine haljasalal ilma kinnistu omaniku loata». See on keskeltläbi üks kolmandik parkimistrahvidest. Reididega seoses tegime ka rohkem suulist selgitustööd, sest üsna palju andsid meie inspektorid oma haljasala-reidide käigus korteriühistute esindajatele ja valesti parkijatele näpunäiteid ja konsultatsioone, kuidas oma kinnistul parkimist paremini korraldada ja kuhu abi saamiseks pöörduda,» lisas Hunt. 

Kokku tehti aprillis 814 korral selgitustööd – märtsis oli see arv 671.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles