Elmari muusikauudised

Liana Zeigo
, Raadio Elmar muusikatoimetaja
Copy
Foto: Madis Sinivee / Scanpix

Toome teieni Raadio Elmar 17. nädala muusikauudised. Tuuli ja Teet Velling avaldasid uue plaadi esimese singli, Uudo Sepp soovitab oma uue laulu saatel tulikuumi tundeid avastada, räpipunt Raha.pesu.karud esitleb oma uut singlit «Limonaad».

Tuuli ja Teet Velling avaldasid uue plaadi esimese singli

Laulja Tuuli Velling ja kitarrist Teet Velling avaldasid maikuus ilmuvalt albumilt «Armastus Eesti moodi» esimese laulu, milleks on töötlus Singer Vingeri loost «Ei midagi erilist».

Tuntud eesti heliloojate ja luuletajate armastuslauludest koosneva plaadil on Roald Jürlau ja Hardi Volmeri kuldvarasse kuuluv pala saanud pehmema ja mõtlikuma kõla.

Tuuli Vellingu sõnul on selle loo teksti sisse kirjutatud väga erinevaid tõlgendusvõimalusi. Seda võib laulda viha või naljaga, sama hästi aga võtta kui kahetsust ja peidetud nukrust.

Heliplaat «Armastus Eesti moodi» on välja kasvanud sama pealkirjaga kontserdikavast ning sel mängivad lisaks Tuuli ja Teet Vellingule veel Tanel Ruben, Raul Vaigla ja Raivo Tafenau.

Albumile jõuavad lood autoritelt, nagu Ardo Ran Varres, Sven Grünberg, Allan Vainola, Igor Garšnek, Hando Runnel, Kristiina Ehin, Doris Kareva, Andres Aule, Urmas Alender jt.

Heliplaadi «Armastus Eesti moodi» esitluskontserdid toimuvad 9. mail Tartus Mailaulu festivalil ning 16. mail Tallinnas Erinevate Tubade Klubis. Maikuu alguseni on võimalik plaadi sündi toetada ka Hooandja veebilehel.


Räpipunt Raha.pesu.karud esitleb oma uut singlit «Limonaad»

Laul «Limonaad» räägib armastusest. See on kurva raha.pesu.karu lugu, kes on pikaaegse kallimaga tülli läinud ja kustutab kurbust limonaadiga. Peagi saabuval soojal ja seiklusterohkel suvel ongi ju kõige õigem jook limonaad! Laulul on olemas ka muusikavideo, milles tehti koostööd Eesti Raudteega, kes soovib tõsta teadlikust raudteega kaasnevate ohtudest.

Raha.pesu.karud on räpipunt, kes saavutas populaarsuse 2018. aasta juulis oma esimese muusikavideoga «See bemm läheb retsilt kiiresti». Praeguseks on singlil Youtube’is peaaegu pool miljonit vaatamist ning ka hiljem välja antud laulud juba tugevalt kannule astumas.

Raha.pesu.karude lugusid ja muusikat saadab alati humoorikas videosisu. Otsige nad siis internetis üles ja vaadake videosid ka.

Muide, 11.mail saab Raha.pesu.karusid näha-kuulda Tallinnas U3 Kontsertklubis.


Ivo Linna, Taukar ja ansambel Supernova laulavad loomulikust sarmist

Ivo Linna ja Karl-Erik Taukar andsid välja ühisloo «Loomulik sarm». Laul räägib sellest, kuidas elus laval hakkama saada, kasutades selleks enda loomulikku sarmi ning empaatiat. Loomulikkus ja sarm on iga artisti jaoks olulised omadused, ilma milleta on keeruline publikuni jõuda.

Uue loo viisi on teinud Ivo Linna viimaste suurhittide «Suur Loterii» ja «Saame kokku» autor ning ansambel Supernova laulja Rainer Michelson. Teksti on kirjutanud Feliks Kütt. Loo on kokku miksinud ja masterdanud Johannes Lõhmus.

Ivo Linna tähistab selle aasta juunis ja juulis üle-Eestilise juubelituuriga enda 70ndat sünnipäeva. Karl-Erik Taukar on kontsertide erikülaline 11. juulil Viljandis ja 17. juulil Tallinnas.


Keila duo Sunset Waves avaldas üle pika aja uue loo

Ansamblil Sunset Waves valmis laul «Me 2», mille muusika ja sõnade autoriteks on Roland Saks ja Deno Külvet.

Mõte just see laul valmis teha, sündis noormeeste peas kiirelt, sest laul tundus uudne. Kui sõnad olid valmis kirjutatud, hakati stuudios tasapisi viisi ja muusikat peale mõtlema. Uus laul  pidi tulema võimalikult mahe, aga samas kaasakiskuv. Täpselt selline, et ei mataks endasse teksti sisu ja mõtet, kuid annaks kuulajale mõnusa muusikalise laengu.

Sunset Waves on viimasel ajal tegelenud uute tekstide ja muusika kirjutamisega, harva andnud ka mõne väikse akustilise kontserdi. Praegu on põhrirõhk pandud stuudiotööle, sest see meeldib bändiliikmetele kõige rohkem.


Must Hunt plaanib publiku ette iga kuu vähemalt ühe loo paisata

Ansambel Must Hunt avaldas muusikavideo värskele singlile «Suudluskindlad huuled». Laulule on RoundSound stuudios filmitud ka muusikavideo.

Trummar Marko Atso kommenteerib vastvalminud pala nõnda: «Bändil on praegu hoog sees ning on palju uut muusikat, mida maikuus kontsertidel esitleda.» Ta lisab, et alles märtsis eelmise singli avaldanud ansambel kavatseb edaspidigi publiku ette paisata iga kuu vähemalt ühe uue loo.


Uudo Sepp soovitab oma uue laulu saatel tulikuumi tundeid avastada

Uudo Sepp avaldas uue laulu pealkirjaga «Tulikuum». See on laul, mille saatel avastada suveöös uusi tänavaid, inimesi ja tulikuumi tundeid. See on lugu, mis võiks meelde tuletada, et oma unistuste poole tuleb püüelda, samas ei tohi unustada nautida tulikuumi hetki igas päevas.

Uudo Sepp kommanteerib laulu: ««Tulikuum» sündis suvel, kui superstaari saade oli just läbi saanud ja vaatasin tagasi sellele ajale kui kõik oli veel lihtne. Tegin tol suvel mere ääres lõket, teadmata mis suunas mind elu viib, käisin vaatetornides elu üle mõtlemas.» 

Seega, uue loo muusika ja sõnad on Uudo enda sulest, kaasautoritena andsid oma panuse veel Meelis Meri, Eva Vaino ja Maian-Anna Kärmas, produtseeris Kim Wenneström.


Räppar Hunt tuli välja suvise tantsulooga

Räppar Hunt, pärisnimega Andrus Muld, on valmis saanud oma uue singli nimega «Tantsumaan». Lugu on Hundi sõnul pühedanud hiljuti meie seast lahkunud Üllar Jörbergile ja inspireeritud tema menuloost «Kutse tantsule».

Hunt kommenteerib: «Tantsumaan» on suvise rütmiga lugu, mille sõnumiks on, et tantsige ikka kõik ja palju, sest tantsides kaovad kõik argipäeva mured ja rutiin». Mees lisab, et üritab teha mitmekülgset muusikat – iga loo žanr sõltub sellest,  milline parasjagu tuju on.

Vaid mõni sentimeeter Reketist lühem Hunt on viimase aasta jooksul kirjutanud, salvestanud ja avaldanud kauamängiva jagu uut Eesti muusikat, mida on erinevates portaalides kuulatud kokku juba pea miljon korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles