Õnneliku abielu saladus: atraktiivsed naised ja rikkad mehed?

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Foto: Shutterstock

Kas sellel teoorial võib tõepõhi all olla?

Florida State University teadlased võtsid kolme aasta jooksul vaatluse alla 113 heteroseksuaalset noorpaari Põhja-Texases ja 120 noorpaari Põhja-Floridas. Uuringust selgus, et mehed, kellel olid atraktiivsed naised, olid oma abielu alguses rohkem rahul ja naised, kelle mehed olid paremal majanduslikul järjel, kogesid aja jooksul vähem rahulolematust, vahendab MSN. 

Teadlased täpsustasid, et antud tulemused kehtisid ainult «maksimeerijate» kohta - inimeste, kes teevad otsuseid oma tunnete põhjal ja on rohkem rahul. Kuid maailmas on ka palju «rahulolijaid», kelle otsused on rohkem ratsionaalselt kaalutletud. Uuringust selgus, et «rahulolijate» puhul ei mänginud nende partnerite atraktiivsus või majanduslik järg suurt rolli. 

Psühholoogiaprofessor ja uuringu autor Juliana Frenc sõnas, et «maksimeerijad» püüdlevad pidevalt parima võimaliku tulemuse suunas, tuues näiteid, et nende jaoks on olulised ka küsimused «milline on parima maitsega jäätis?» ja «mis on praegu raadiotes parim laul?». «Maksimeerijad» otsivad ka romantilistes suhetes parimat võimalikku partnerit, võrreldes omavahel potentsiaalseid kaaslasi.

Küll aga tõdevad psühholoogid, et suures plaanis kipuvad «maksimeerijad» olema vähem õnnelikud ja kannatama madalama enesekindluse käes. Samuti kalduvad nad oma otsuseid rohkem kahetsema, kui midagi paremat silmapiirile ilmub. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles