USA ja Slovakkia: Nord Stream 2 on geopoliitiline relv (3)

Copy
USA president Donald Trump ja Slovakkia peaminister Peter Pellegrini Valges Majas.
USA president Donald Trump ja Slovakkia peaminister Peter Pellegrini Valges Majas. Foto: Yuri Gripas/CNP/AdMedia/SIPA / Yuri Gripas/CNP/AdMedia/SIPA / Scanpix

USA president Donald Trump ja Slovakkia peaminister Peter Pellegrini nimetasid eile gaasijuhet Nord Stream 2 näitena energeetika kasutamisest geopoliitiliste eesmärkide saavutamiseks.

«Meie riigid rõhutavad taas, et energiajulgeolek on äärmiselt tähtis riikliku julgeoleku tagamiseks. Me avaldame vastuseisu energeetikaprojektide kasutamisele geopoliitilise relvana, seal hulgas käib jutt Nord Stream 2-st,» ütlesid kahe riigi liidrid Valges Majas toimunud kohtumisel.

Nad kinnitasid ka toetust Ukrainale, tema suveräänsusele ja territoriaalsele terviklikkusele.

Käsitledes Venemaaga seotud temaatikat, rõhutasid Trump ja Pellegrini seda, et «Venemaa vastased sanktsioonid jääksid jõusse kuni Minski lepete täieliku täitmiseni».

Pellegrini ütles enne visiiti Washingtoni, et kohtumisel Trumpiga tulevad jutuks ka Slovakkia-USA koostöö ja kaitsekulutused. Slovakkia allkirjastas hiljuti lepingu Lockheed Martinilt 14 hävitaja F-16 ostmiseks, et vahetada välja nõukogudeaegne sõjalennukipark.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles