Linn lõpetab Postimehe loo peale ülisoodsa üürilepingu (1)

Mari Mets
, reporter
Copy
Korruptsiooniaudit ei ajendanud linna aadressil Köleri 8 soodsalt ruume rentivate firmade vastu samme astuma, küll aga hakkasid otsused sündima pärast Postimehe artikli ilmumist.
Korruptsiooniaudit ei ajendanud linna aadressil Köleri 8 soodsalt ruume rentivate firmade vastu samme astuma, küll aga hakkasid otsused sündima pärast Postimehe artikli ilmumist. Foto: Mihkel Maripuu

Aprilli keskpaigas kirjutas Postimees Kadriorus aadressil Köleri 8 asuvast linna ärihoonest, kus soodsaid üürihindu naudib üllatav seltskond. Tegemist on majaga, mille mitut üürilepingut hindasid Tallinna kinnisvaralepinguid analüüsinud Soraineni advokaadid põhjendamatuks äriliseks eeliseks ja korruptsiooniriskiks.

Nimelt on mitu üürilist saanud ruumid enda käsutusse mittetulundustegevuseks ette nähtud soodushinnaga, kuid neil puuduvad nähtavad seosed ühegi MTÜga ja üldse kolmanda sektoriga.

Pärast Postimehe loo ilmumist tuvastas linn, et MTÜdele mõeldud soodsa, 1,65-eurose ruutmeetrihinnaga 41-ruutmeetrist pinda üüriv Veronika Rodriquez on andnud selle kasutada teisele inimesele. Äriruum on tema osalusega tööjõuvahendusfirma Fresh Job OÜ teise omaniku ja juhi Tõnis Tüvi käsutuses, sinna on kirjutatud sisse ka Tüvi programmeerimisfirma Aura Group OÜ.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles