Gruusia veinimeistrid valmistuvad Marsil viinamarju kasvatama

Irakli Metreveli
, AFP, ajakirjanik
Copy
Gruusia väidab end olevat veini sünnimaa. Pildil kevadised ettevalmistustööd viinamarjade kasvatamiseks Saguramos, umbes 40 kilomeetri kaugusel pealinnast Thbilisist läänes. FOTO: Vano Shlamov/Afp/Scanpix
Gruusia väidab end olevat veini sünnimaa. Pildil kevadised ettevalmistustööd viinamarjade kasvatamiseks Saguramos, umbes 40 kilomeetri kaugusel pealinnast Thbilisist läänes. FOTO: Vano Shlamov/Afp/Scanpix Foto: VANO SHLAMOV/AFP/Scanpix

Gruusia rahvas on oma iidse veinikultuuri üle äärmiselt uhke, kinnitades isegi, et just nemad olid esimesed inimesed, kes hakkasid veini tegema. Nüüd pürivad riigi veinimeistrid aga uutesse kõrgustesse ning soovivad olla esimesed, kes kasvatavad Marsil viinamarju.

Kaukasuse mägede ja Musta mere vahel asuva Gruusia pehme kliima sobib viinamarjaistandustele ideaalselt ning tänu sellele õitseb riigis ka veiniturism.

Nikoloz Doborjginidze on üks osaline projektis, mille eesmärk on aretada välja Marsil kasvatamiseks sobivaid viinamarjasorte. «Grusiinid olid esimesed veinivalmistajad planeedil Maa ja nüüd loodame olla pioneerid viinamarjakasvatuses meie naaberplaneedil,» lausus ta AFP-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles