USA saatis rünnakuohule viidates Lähis-Itta lisajõude

Copy
USA lennukikandja Abraham Lincoln.
USA lennukikandja Abraham Lincoln. Foto: Reuters/ScanPix

USA otsustas saata Lähis-Itta lennukikandja löögirühma ja pommitajad seoses Iraani ja selle käsilaste võimaliku rünnakuga Ühendriikide vägede vastu piirkonnas.

Anonüümsust palunud ametniku sõnul kiitis Pentagon täiendavate jõudude saatmise heaks, kuna USA vägesid maal ja merel peeti võimalikeks sihtmärkideks.

«USA saadab vastuseks reale murettekitavatele ja eskaleeruvatele märkidele ja hoiatustele USA keskväejuhatuse piirkonda lennukikandja Abraham Lincoln löögirühma ja pommitajate üksuse,» ütles pühapäeval oma avalduses riikliku jugeoleku nõunik John Bolton. 

«Selle sihiks on edastada Iraani režiimile selge ja eksimatult mõistetav sõnum, et võimalikele rünnakutele USA või meie liitlaste huvide vastu vastatakse vaibumatu jõuga. USA ei otsi Iraani režiimiga sõda, kuid me oleme täiesti valmis reageerima mis tahes rünnakule, olgu Iraani käsilaste, revolutsioonikaardi või regulaarvägede poolt,» lisas Bolton.

USA avalduses ei täpsustatud, miks täiendavad jõud just praegu piirkonda saadetakse, kuid välisminister Mike Pompeo sõnul ei ole see seotud Gaza sündmustega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles