139 sportlast trotsis Tammiste vibustaadionil külma ja vihma

Lauri Habakuk
, Pärnu Postimehe tegevtoimetaja
Copy
Kuigi jahe ilm ja hoovihmad ei soosinud kaugeltki heade tulemuste laskmist, tuli 139 vibulaskjat Eestist, Soomest, Lätist ja Leedust läinud laupäeval suvepealinna Tammiste vibustaadionile Pärnu avavõistlusele jõudu katsuma.
Kuigi jahe ilm ja hoovihmad ei soosinud kaugeltki heade tulemuste laskmist, tuli 139 vibulaskjat Eestist, Soomest, Lätist ja Leedust läinud laupäeval suvepealinna Tammiste vibustaadionile Pärnu avavõistlusele jõudu katsuma. Foto: Lauri Habakuk

Kuigi jahe ilm ja hoovihmad ei soosinud kaugeltki heade tulemuste laskmist, tuli 139 vibulaskjat Eestist, Soomest, Lätist ja Leedust läinud laupäeval suvepealinna Tammiste vibustaadionile Pärnu avavõistlusele jõudu katsuma.

Siinse Meelise vibuklubi korraldataval võistlusel olid esindatud nii sport-, plokk- kui vaistuvibu laskjad. Mõõtu võtsid kõikide vanuseklasside sportlased, alustades tidettidest, kus vanimad täpsuskütid on 2007. aastal sündinud, ja lõpetades täisealistega.

Enim võistlejaid – 20 – oli meeste sportvibu arvestuses. Kodulinna mehi selles klassis konkurentsi pakkumas polnud. Pärnu esinumber Eimar Kukk oli ametis korraldustoimkonnas.

1236 silmaga võitis Märt Oona (NS Archery Club). Talle järgnesid 1207 silma lasknud leedulane Vladas Sigauskas ja 1178 silma kirja saanud lõunanaaber Janis Bruzis.

Naiste sportvibu arvestuses pakkus konkurentsi Rio olümpiamängudel Eestit esindanud mulk Laura Nurmsalu. Ja hästi pakkus. 1242 silma lasknuna edestas ta lähimat rivaali, Türi vibukooli laskjat Maris Tetsmanni 84 silmaga. Kolmas oli 1096 silma lasknud lätlanna Maija Skeltone.

Täiskasvanud ja juuniorid lasid sportvibu klassis kaks korda läbi 70 meetri harjutuse ehk 144 noolt.

Pärnu avavõistlusel 4. mail võistles Tammiste vibustaadionil 139 sportlast.
Pärnu avavõistlusel 4. mail võistles Tammiste vibustaadionil 139 sportlast. Foto: Lauri Habakuk

Suvepealinna lippu hoidsid seekord kõrgel Pärnu Meelise klubi nooremad vibulaskjad. Noorte arvestuses, kus läbi lasti 30 meetri harjutus, tuli Kertu-Liseth Järvesaar 576 silmaga kolmandaks. Tema klubikaaslane Liis Kirsch oli 524 silmaga seitsmes.

Samaealiste poiste klassis olid pärnakad Oss Raag, Kirill Golikov, Mark-Oliver Miljan ja Ilja Morozov vastavalt üheksas, 11., 12. ja 16.

Tidettide arvestuses, kus lasti läbi 15 meetri harjutus, tuli Elli Sõrmus 16 konkurendi hulgas 653 silmaga kolmandaks. Sama tulemuse sai kirja tema klubikaaslane Mia Norah Niitepõld, kuid kuna tema lasi vähem kümneid, pidi ta leppima neljanda kohaga. Elisabeth Tamson ja Adelina Zadiran olid samas võistlusklassis vastavalt seitsmes ja 15.

Eesti vibuliidu võistluskalendri järgi tuleb järgmine mõõduvõtt Tammiste vibustaadionil 15. juunil. Siis mälestavad vibulaskjad iga-aastasel võistlusel suurmeister Eve Suitsu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles