Kuressare linnajooksul oli rohkelt osalejaid

Copy
START ANTUD: Vaatamata külmale ja tuulisele ilmale oli start rahvarohke.
START ANTUD: Vaatamata külmale ja tuulisele ilmale oli start rahvarohke. Foto: Irina Mägi

4. mail toimus 38. Kuressaare linnajooks ning vaatamata halastamatutele ilmaprognoosidele ei olnud ilm siiski kõige hullem ning jooks sai osavõtu- ja elamusterohke. Erinevaid distantse oli läbimas 1314 osalejat, mis on arvult võrreldes eelmise aasta ilusa ilmaga toimunud jooksuga isegi pisut rohkem. 10 km jooksus oli osalejaid 224, 5 km jooksus 531, 5 km matkal 295 ja lastejooksus 264.

Meeste 10 km distantsi valitsesid “mandrikad” ning saarlastel sedapuhku esikuuikusse asja polnud. Üldarvestuse võitjaks krooniti Raido Mitt (#Headinimesed) ajaga 31.59. Talle järgnesid Ülari Kais (SK Jooksupartner, aeg 32.30) ja Marti Medar (Treeningpartner, 33.21). Naiste 10 km distantsi üldarvestuse võitis juba mitmendat aastat järjest Saaremaalt pärit Liliana Torn (Täppsportlased), kelle ajaks märgiti 39.16. Üldarvestuses sai teise koha Anne-Ly Palm (Prorunner, aeg 40.21) ja kolmas oli Silja Jürs (Sparta SK, aeg 41.32).

Meeste 5 km distantsi üldarvestuses võtsid saarlased sedapuhku eelmise aasta võitja Hardi Kaska ees kaksikvõidu ning võitjaks krooniti Mairo Mändla (Kivi CB Trading OÜ) ajaga 16.35. Talle järgnesid Janar Mai (Silveston, aeg 16.47) ja Hardy Kaska (Sparta SK, aeg 17.03). Naiste 5 km üldvõitjaks tuli teist aastat järjest Õnnely Rahu (Leisi Keskkool) ajaga 19.36. Teise koha sai Eliise Hoogand (Treeningpartner) ajaga 19.52 ja kolmas oli Kädi Lepberg ajaga 21.14.

Tegu oli taas kord Saaremaa osavõturohkeima tervisespordi üritusega ning loodetavasti jäid päevaga rahule nii osavõtjad kui ka ergutajad. Kõik osalejad said kaela uhiuue kujundusega linnajooksu medali ning lisaks sportlikule tegevusele aitas meeleolu luua Kaitseväe orkestri ajateenijate bänd Kitarripatarei. Uudne oli jooksu jaoks seegi, et start ja finiš ei olnud sedapuhku tulenevalt kesklinna remondist linna südames.

Linnajooksu korraldajate esindaja Mati Mäetalu ütles, et vaatamata “kehvale suusailmale” läks päev igati korda ja oli osavõturohke. “Oleme väga rahul, et Kuressaare linnajooks on hakanud üha rohkem kohale meelitama jooksuhuvilisi mandrilt ja seda suuresti tänu meie eelmise aasta liitumisele Selveri linnajooksude sarjaga. Eriti ilmekalt tuleb see esile 10 km distantsil, kus üle poole osalejatest on juba mandrilt. See näitab, et tasapisi on Kuressaare linnajooks hakanud kohta sisse võtma ka Eesti jooksukalendris,” tõdes Mäetalu.

Kõigi osalejate vahel loositi välja ka jalgratas ja selle õnnelikuks omanikuks osutus Aureelika Lopp.

Kuna Kuressaare linnajooks on viimastel aastatel toimunud ühel päeval Teeme Ära talgutega, otsustasid korraldajad, et järgmise aasta jooks toimub pühapäeval. Seda selleks, et talgulised ja jooksuhuvilised ei oleks enam dilemma ees, kummal üritusel osaleda.

Järgmine Kuressaare linnajooks toimub seega pühapäeval, 3. mail 2020 ning kõik jooksuhuvilised on siis oodatud kaema uuenenud Kuressaare kesklinna!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles