Hanimägi: ma ei oska Kaalepi piirilepingu juttu kuidagi kommenteerida (6)

BNS
Copy
Piiripost.
Piiripost. Foto: Marko Saarm / Sakala

Keskerakonna pressiesindaja Andre Hanimägi sõnul ei oska ta kuidagi kommenteerida võimuliitu kuuluva Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) esindaja Ruuben Kaalepi raadios öeldut, mille kohaselt leppisid Keskerakond, EKRE ja Isamaa koalitsioonikõnelustel kokku, et Eesti-Vene piirilepingut riigikogu ette ratifitseerimiseks ei tooda.

«Ma ei oska kuidagi kommenteerida Ruuben Kaalepi sõnavõttu,» vastas Hanimägi BNS-i küsimusele, kas koalitsioonikõnelustel lepiti kokku, et piirilepingut riigikogusse ratifitseerimiseks ei tooda.  

«[Riigikogu väliskomisjoni esimees] Enn Eesmaa on teemat kommenteerinud ning saan selles temale sekundeerida. Kokku on lepitud punktides, mis leiavad kajastust koalitsioonileppes. Antud küsimuses ei ole erakonnad otsustanud, et piirleppe küsimust selles koosseisus üleüldse ei puudutata,» sõnas Hanimägi.

«Ratifitseerimist ei tule. Põhimõtteliselt ma ütleks, et meie võit,» sõnas Ruuben Kaalep Vikerraadio saates «Välistund».

Enn Eesmaa märkis samas, et «sellist otsest kokkulepet mina ei ole täheldanud». Eesmaa sõnul peaks nüüd ootama, kui uus välisminister Urmas Reinsalu hakkab oma tööd tegema, sest need teemad arenevad alatu omas ajas.

«Ja seesama mitu korda räägitud presidentide kohtumine [Kersti Kaljulaidi kohtumine Vladimir Putiniga], võis sellesse küsimusse tuua mõningast selgust või mingisuguseid perspektiive. Loomulikult Eesti on alati oma positsioonide juures, nii et siin ei ole selles mõttes mingit kompromissile minekut,» lausus Eesmaa.

Eesmaa sõnul peaks piirilepingu ratifitseerimise eelnõu algatama valitsus, mis seejärel liiguks aruteluks riigikogu väliskomisjoni.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles