Spordiliit Jõud tähistab 65. aastapäeva

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Jõu» üheks parimaks sportlasteks läbi aegade on olümpiavõitja Jaan Talts.
«Jõu» üheks parimaks sportlasteks läbi aegade on olümpiavõitja Jaan Talts. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Neljapäeval, 15.detsembril kell 14 tähistab Eestimaa Spordiliit Jõud 65. sünnipäeva.



Põllumajandusministeeriumi saalis tehakse tagasivaade Jõudi ajalukku ning tutvustatakse lähiaastate tegemisi.

15. detsembril 1946.aastal asutati vabatahtlik spordiühing Jõud.

«Jõu» parimateks sportlasteks läbi aegade on olümpiavõitjad Jaan Talts ja Jaak Uudmäe. Jaan Talts võitis tõstmises 1972.aasta Müncheni olümpiamängudel kuldmedali ja 1968. aasta Mexico olümpial hõbeda. Jaak Uudmäe tuli 1980.aastal Moskvas olümpiavõitjaks kergejõustikus.

Tänapäeval ühendab Eestimaa Spordiliit Jõud kõigi 15 maakonna spordiliite ning tegeleb sporditegevuse korraldamisega üle kogu Eesti.

Eestimaa Spordiliidu Jõud esindusüritusteks on iga nelja aasta järel korraldatavad Eestimaa suvemängud ja Eestimaa talimängud. Igal aastal toimuvad valdade ja linnade suve- ja talimängud, Eesti omavalitsusjuhtide suvine ja talvine mitmevõistlus ning Eestimaa Spordiliidu Jõud meistrivõistlused erinevatel spordialadel.

2011.aasta olulisemaks sündmuseks olid  Rakveres toimunud Eestimaa XIII suvemängud, mille patrooniks oli Toomas Hendrik Ilves.
Mängudel osalesid kõigi 15 maakonna võistkonnad, esindatud oli 28 linna ja 79 valda. Kokku osales mängudel 3954 võistlejat ning korraldamisesse oli kaasatud enam kui 350 inimest.
Mängudel võisteldi enam kui 20 spordialal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles